Инфо

11. април 2024.11. апр 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Под слоганом „Будите активни и предузмите све за ваше здравље“

Медицинска школа обележила Светски дан здравља

Демонстрацијом прве помоћи и бројним спортским активностима као што су одбојка, баскет, фудбал, стони тенис, атлетика, гимнастика, шах, теквондо, бадминтон, фризби, фолклор, у којима су учествовали ученици, а под слоганом „Будите активни и предузмите све за ваше здравље“, Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ обележила је у петак Светски дан здравља на школским теренима.

Фото: "Глас Подриња"


Како је истакла директорка Биљана Ђукнић, на овај начин настављају да промовишу добре изборе и здраве животне стилове ученика и пружају позитиван пример локалној заједници.

Фото: "Глас Подриња"


-Светски дан здравља се обележава у недељу, 7. априла, а ми смо се потрудили да овом приликом, низом спортских активности и збрињавањем повреда и стања прикажемо активности наших ученика, а све у циљу промовисања здравих стилова живота. Желимо да поред знања из медицине која се овде стичу понесу заиста и добре животне навике, да знају колико је важно бавити се физичком активношћу и да здравље треба заиста неговати и чувати, јер знања и здравља никада није доста- нагласила је директорка школе.

Фото: "Глас Подриња"


У жељи да активирају ученике свих разреда свих образовних профила, око 150 ученика су укључили у спортске активности, а педесетак ученика је искористило прилику да се припрема за Републичко такмичење из Прве помоћи и реалистичког приказа, на коме су прошле године имали завидне резултате.

Фото: "Глас Подриња"


-Заиста смо на диван начин обележили Светски дан здравља. Имали смо прилику да подржимо активности у свим спортовима као што су фудбал, стони тенис, баскет, одбојка, шах, атлетика, гимнастика и други. Ту је и секција Прве помоћи са реалистичким приказом. Показали смо како ученици могу да изађу, да се настава одвија у природи, да се друже, размењују искуства, а послужило нас је и време. Презадовољан сам и надам се да ћемо у наредном периоду наставити са оваквим акцијама- рекао је председник Ученичког парламента Лука Станимировић.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa