Инфо

11. април 2024.11. апр 2024.
Владимирачка брига о здрављу
Црвени крст општине Владимирци обележили Светски дан здравља

Владимирачка брига о здрављу

Под мотом моје здравље моје право, и ове године је обележен Светски дан здравља у организацији Црвеног крста Општине. Овогодишњи мото шаље поруку друштвеној заједници о поштовању права на здравље сваког појединца и то да има право да доноси одлуке о сопственом здрављу, да има право на приступ здравственим услугама те образовању и информацијама у вези са здрављем.

Уз помоћ Дома здравља, библиотеке Диша Атић и Посавотамнавске средње школе Црвени крст је делио пригодне флајере, превентивно мерио крвни притисак и ниво шећера у крви са циљем да планетарно питање има свој кутак бриге и у Општини Владимирци. Све су зачинили најмлађи суграђани из Предшколске установе „Сунцокрети“, како би се од најранијих дана упознали о значају здравља.

Вредно је истаћи и нацинални пројекат, свако дете има право да одраста здраво, са циљем да деца одрастају током боравка у школи а да су се пројекту у прошлој и овој години одазвале 73 основне и 22 средње школе у Србији са око 5 000 ученика уз едукације просветних радника да се циљ звани здравље оствари.
Сретен Косанић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa