Инфо

11. април 2024.11. апр 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Осликавање Кош клуба (терена) у Шапцу

Подржана инцијатива грађана

Заједничком акцијом Месне заједнице „Преки шор“ и ученика Школе примењених уметности у Шапцу, на иницијативу суграђана Кош клуб добија нов изглед
На иницијативу становника Месне заједнице „Преки шор“ уз помоћ ученика и ученица Школе примењених уметности из Шапца у току је осликавње спољних зидова Кош клуба (терена).

Како је истакнуто идеја је потекла из жеље да се простор терена уреди и буде подстицај Шапчанима да брину о свом граду.

Надамо се да ћемо утицати на грађане да не остављају графите на овом спортском објекту. Позивам све Шапчане да чувају свој град, али и да сличним активностима дају допринос у уређењу средине у којој живе


-У разговору са суграђанима добили смо сугестије и предлоге да се Кош клуб уреди, јер је био наружен графитима и порукама непристојне садржине. Као МЗ смо се потрудили да овај простор у центру града уредимо. Након кречења у сарадњи са Школом примењених уметности одабрали смо да зид буде осликан мотивима који подсећају на младе и спорт, те ће тако ученици створити једно мало уметичко дело. Надамо се да ћемо утицати на грађане да не остављају графите на овом спортском објекту. Позивам све Шапчане да чувају свој град, али и да сличним активностима дају допринос у уређењу средине у којој живе– рекао је члан савета МЗ „Преки шор“ др Живан Бајић и захвалио се учницима и професорима који су се одазвали акцији.

Фото: "Глас Подриња"


Председник Савета МЗ Драко Гавриловић истиче да је осликавање само један од сегмената уређења простора око Кош клуба.

-Настављамо да ослушкујемо потребе грађана. Морам да напоменем да је ово само почетак. У плану је да се постави и имобилијар, да се посади и зеленило како би простор око кош терена био за пример свима. Надам се да ће становници Тиршовог венца све ово сачувати.

Фото: "Глас Подриња"


Професор Школе примењених уметности Лука Ђурић наводи да се Школа радо одазвала позиву да улепша простор који је место окупљања спортиста и рекреативаца.

-Наши ученици имају прилику да искажу своју креативност, а самим тим и да пошаљемо једну снажну поруку колико је важно да бринемо о свом граду. Са графитима непримереног садржаја шаљемо погрешну и ружну поруку о себи и граду. Желимо да укажемо на важност бављења спортом, посебно у најмлађем узрасту.

Фото: "Глас Подриња"


Активност грађана, месне заједнице и ученика Школе примењених уметности подржао је и заменик градоначелника Шапца Милан Мачван који је разговарао са младим уметницима који осликавају спољне зидове терена Кош клуба.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa