Инфо

25. април 2024.25. апр 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ПОТПИСАНА ПОВЕЉА О БРАТИМЉЕЊУ ШАПЦА И ЦЕЉА

Интензивнија сарадња

Градоначелник Шапца Александар Пајић и жупан Месна општине Цеље Матија Ковач у понедељак, на Дан града Шапца, потписали су Градској кући Повељу о братимљењу два града. Потписивањем Повеље представници два града преузели су обавезу да подстичу и даље развијају сарадњу у областима образовања, културе, спорта, туризма и привреде.

Фото: Глас Подриња


-Велико ми је задовољство и част да смо на Дан града Шапца потписали Повељу о братимљењу. Пријатељство два града датира још из 2005. године, а сада смо интензивирали односе. Највише простора за сарадњу имамо у области спорта, културе, привреде и образовања, где можемо да размењујемо искуства. Радујемо се будућој сарадњи и желим да се искрено захвалим за изузетно гостопримство како градоначелнику Александру Пајићу, тако и председнику Скупштине града Немањи Пајићу. Упознали су нас са богатим кулутрним животом града и хвала им на позиву да присуствујемо догађајима везеним за прославу Дана града, рекао је Матија Ковач.

Фото: Глас Подриња


Градоначелник Пајић је подсетио да је Цеље пети град побратим града Шапца. Пре Цеља Повеље о братимљењу потписане су и са јапанским Фуђимијем, грчким Аргостолијем, израелским Кирјат Aтом и чешким Кралупима.

-Велико је задовољство што смо са Цељем потписали ову повељу. Сличне су нам привреде, спортски клубови, образовни систем, култура. Све то ће бити поспешено у наредном периоду на добробит грађана и Шапца и Цеља. Идеја је да градоначелник Ковач и ја утичемо на то да се у наредном периоду сарадња интензивира, како би корист од тога имали грађани оба града, рекао је Александар Пајић.

Фото: Глас Подриња


Матија Ковач се први уписао и у новоотворену Књигу гостију града Шапца.
М.М.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa