Инфо

11. април 2024.11. апр 2024.
Квалитетна брига о селима
Седма седница општинског већа Владимирци протекла у решавању проблема који тиште житеље

Квалитетна брига о селима

Новина је да ће се максимално бринути да помоћ буде правично рапоређена. После изјашњавања села о потребама ми ћемо опредељени камен и пропусте слати на збирна места по селима а одатле по одређеном распореду нашим машинама развозити и посипати. Битно је и да се избегне слање машина са краја на крај општине да се не би додатно хабале и губило драгоцено време. О томе ће се бринути константном контролом на терену, појаснио је квалитетнију бригу о селима и сваком појединцу, челни човек општине Горан Зарић
Бројне тачке дневног реда су протекле у тражењу оптималних решења за питања која тиште и Локалну самоуправу али и сваку средину појединачно. Уз текућа питања попут отуђивања непокретности из јавне својине и измени правилника о организацији и систематизацији радних места у општинској управи те бриге о финансирању пројеката финансирања цркава и верских заједница, удружења грађана, невладиних организација у области друштвеног и хуманитарног рада, као и служби попут мртвозорника да се до у танчине све упрости и да се у облику саопштења по селима зна кога треба звати у случају потребе.

Рад седнице су обележили захтеви повереника за бројна села са циљем побољшања услова живота у тим срединама:
-Новина је да ће се максимално бринути да помоћ буде правично рапоређена. После изјашњавања села о потребама ми ћемо опредељени камен и пропусте слати на збирна места по селима а одатле по одређеном распореду нашим машинама развозити и посипати. Битно је и да се избегне слање машина са краја на крај општине да се не би додатно хабале и губило драгоцено време. О томе ће се бринути константном контролом на терену, појаснио је квалитетнију бригу о селима и сваком појединцу, челни човек општине Горан Зарић.

Матијевац ће добити рефлектор за терен за мале спортове да млади после напорних послова у вечерњим сатима уживају у спорту, у Јаловику ће бити решено питање пода у школи Жика Поповић, добиће помоћ и шах клуб у Дебрцу а са 100 000 динара изашло се у сусрет потребама Епархије рашко-призренске за помоћ народним кухињама на Косову и Метохији


Од тачке до тачке дневног реда исказана је максимална брига за захтеве и молбе. Тако ће Матијевац добити рефлектор за терен за мале спортове да млади после напорних послова у вечерњим сатима уживају у спорту, у Јаловику ће бити решено питање пода у школи Жика Поповић, добиће помоћ и шах клуб у Дебрцу а са 100 000 динара изашло се у сусрет потребама Епархије рашко-призренске за помоћ народним кухињама на Косову и Метохији.

Уз бројне захтеве за помоћ невољника изашло се у сусрет у оквиру могућности све у раму квалитетније бриге и о селима и сваком појединцу на простору Општине Владимирци.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa