Инфо

25. април 2024.25. апр 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Књижара Културног центра у новом руху

Место сусрета књижевности и примењене уметности

Ово место је сада много више од продавнице књига. Уметност писане речи пригрлила је друге видове уметности па ће се на овим полицама налазити и слике, скулптуре, предмети од керамике, уникатни накит и разне друге уметничке драгоцености, рекао је директор КЦ Урош Лукић
Књижара Културног центра добила је ново рухо и како је истакнуто на свечаном отварању уређеног простора намера је да постане место квалитетне писане речи, и уметничких дела. Идеја је да се у другачијем, модерном амбијенту љубитељима књижевног и ликовног стваралаштва буду доступнија дела примењене уметности.

-Пројекат реновирања био је дуг и захтеван, али резултати барем што се нас тиче,импресивни. Ипак, ово није само обнова простора, већ и обликовање новог концепта који вам данас представљамо Ово место је сада много више од продавнице књига. Уметност писане речи пригрлила је друге видове уметности па ће се на овим полицама налазити и слике, скулптуре, предмети од керамике, уникатни накит и разне друге уметничке драгоцености. Наш циљ је да ово буде место где се сусрећу речи и слике, прошлост и будућност, али пре свега место где се сусрећу људи, сви они који уметност воле и живе, а таквих је у овом граду много и наша заједница већ дуже време чезне за местом попут овог. Задовољство је огромно што смо успели тако нешто нашим суграђанима и да пружимо. Без подршке града Шапца, овај пројекат не би био могућ. Захвалност дугујемо градоначелнику др Александру Пајицу, Бранку Џиновићу, члану већа за културу, као и мом тиму који је уложио велики рад и труд, али и срце како бисмо остварили овај заједнички дуго сањани сан. Нека нова стара књижара буде место које подстиче размишљање и стваралаштво, место које нас спаја и оплемењује – рекао је директор Културног центра Урош Лукић.

Фото: Глас Подриња


Градоначелник Шапца др Александар Пајић рекао је ће Шапчанима сада бити доступнија примењена уметност у новом уређеном поростору, али на добро познатој локацији.

-Захваљујем се свима који су учествовали у реализацији и што су имали идеју и визију како да добру писану реч, али и уметност приближе суграђанима. Позивам све суграђане да посете кињжару Културног центра и уживају у свему ономе што су запослени припремили у реновираном простору – изјавио је градоначелник Шапца.

Фото: Глас Подриња


Уредница програма Културног центра Катарина Јанковић Поповић наводи да ће у књижари бити доступна уникатна уметничка дела.

-Мали, уникатни и дизајнерски предмети доступни су у новом простору. Ако вам је потребан необичан, јединствен уметнички предмет за поклон, или желите да обрадујете себе, књижара КЦ је право место. Сваки предмет има душу и носи посебну поруку. Културни центар ће и у овом простору промовисати своје идеје, програме.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa