25. april 2024.25. apr 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Knjižara Kulturnog centra u novom ruhu

Mesto susreta književnosti i primenjene umetnosti

Ovo mesto je sada mnogo više od prodavnice knjiga. Umetnost pisane reči prigrlila je druge vidove umetnosti pa će se na ovim policama nalaziti i slike, skulpture, predmeti od keramike, unikatni nakit i razne druge umetničke dragocenosti, rekao je direktor KC Uroš Lukić
Knjižara Kulturnog centra dobila je novo ruho i kako je istaknuto na svečanom otvaranju uređenog prostora namera je da postane mesto kvalitetne pisane reči, i umetničkih dela. Ideja je da se u drugačijem, modernom ambijentu ljubiteljima književnog i likovnog stvaralaštva budu dostupnija dela primenjene umetnosti.

-Projekat renoviranja bio je dug i zahtevan, ali rezultati barem što se nas tiče,impresivni. Ipak, ovo nije samo obnova prostora, već i oblikovanje novog koncepta koji vam danas predstavljamo Ovo mesto je sada mnogo više od prodavnice knjiga. Umetnost pisane reči prigrlila je druge vidove umetnosti pa će se na ovim policama nalaziti i slike, skulpture, predmeti od keramike, unikatni nakit i razne druge umetničke dragocenosti. Naš cilj je da ovo bude mesto gde se susreću reči i slike, prošlost i budućnost, ali pre svega mesto gde se susreću ljudi, svi oni koji umetnost vole i žive, a takvih je u ovom gradu mnogo i naša zajednica već duže vreme čezne za mestom poput ovog. Zadovoljstvo je ogromno što smo uspeli tako nešto našim sugrađanima i da pružimo. Bez podrške grada Šapca, ovaj projekat ne bi bio moguć. Zahvalnost dugujemo gradonačelniku dr Aleksandru Pajicu, Branku Džinoviću, članu veća za kulturu, kao i mom timu koji je uložio veliki rad i trud, ali i srce kako bismo ostvarili ovaj zajednički dugo sanjani san. Neka nova stara knjižara bude mesto koje podstiče razmišljanje i stvaralaštvo, mesto koje nas spaja i oplemenjuje – rekao je direktor Kulturnog centra Uroš Lukić.

Foto: Glas Podrinja


Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić rekao je će Šapčanima sada biti dostupnija primenjena umetnost u novom uređenom porostoru, ali na dobro poznatoj lokaciji.

-Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u realizaciji i što su imali ideju i viziju kako da dobru pisanu reč, ali i umetnost približe sugrađanima. Pozivam sve sugrađane da posete kinjžaru Kulturnog centra i uživaju u svemu onome što su zaposleni pripremili u renoviranom prostoru – izjavio je gradonačelnik Šapca.

Foto: Glas Podrinja


Urednica programa Kulturnog centra Katarina Janković Popović navodi da će u knjižari biti dostupna unikatna umetnička dela.

-Mali, unikatni i dizajnerski predmeti dostupni su u novom prostoru. Ako vam je potreban neobičan, jedinstven umetnički predmet za poklon, ili želite da obradujete sebe, knjižara KC je pravo mesto. Svaki predmet ima dušu i nosi posebnu poruku. Kulturni centar će i u ovom prostoru promovisati svoje ideje, programe.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa