Инфо

4. април 2024.4. апр 2024.
Ф. Новаковић фантастичан

Ф. Новаковић фантастичан

ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА ЛИГА

Срушен још један великан

Лутају организатори Регионалне лиге, из сезоне у сезону, од 2020. године мењају систем такмичења, те многи на ово такмичење гледају са потцењивањем. Ипак, нико не одустаје од њега, јер бивша Југославија је ватерполо регион и дуели против великих клубова и врхуских екипа свима су потребни. Шабац Еликсир може и мора бити презадовољан са два одиграна дуела и победе над Морнаром и великом Младошћу. Побеђене су одличне екипе, још један великан је надигран у Шапцу, а у оба меча екипа се дизала нако лошег старта и налазила пут до победе.

Шабац Еликсир – Морнар (С) 13:9 (2:2, 4:3, 2:0, 5:4)
Градски базен. Гледалаца: 600.
ШАБАЦ ЕЛИКСИР: Мараш, Новаковић 2, Томић, Коптсев, Круг 2, Бабић, Станић, Мачић 1, Драговић 3, Стојановић 2, Кораћ 3, Гавриловић, Тохољ.
Шабац Еликсир – Младост (З) 11:10 (0:3, 4:3, 3:2, 4:2)
Градски базен. Гледалаца: 800. Судије: Ивановски и Ђорђи.
ШАБАЦ ЕЛИКСИР: Мараш, Новаковић 3, Томић, Коптсев, Круг, Бабић, Станић, Мачић 2, Драговић 3, Стојановић 2, Кораћ 1(1), Гавриловић, Тохољ.


Шапчани су играли без Живојиновића, Репановића, Бараћа, већи део утакмице против Загрепчана и без Мараша и Коптсева, али су преостали играчи одговорили свему и показали много, пре свих Новаковић. Укупно је пет пута затресао мрежу, но посебно голови против велике Младости били су они кључни.
-Врло сам задовољан након ових дуела и наравно победама. Важно распоред не оптеретити мечевима баража, играли смо против одличних екипа и показали да је форма у узлазном нивоу пред финиш сезоне – рекао је тренер Немања Личанин.

О. Стојановић (фото: ВК Шабац)


У регионалном такмичењу преостао је још један турнир, гостовања Младости и Морнару (6 и 7. април). Шапчани су тренутно сигурни ван опасне зоне и врло близу опстанка у Премијер регионалној лиги.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa