Инфо

4. април 2024.4. апр 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПОЧЕЛА ОБУКА НОВИХ ПРИПАДНИКА ДВД-А

Озбиљна подршка професионалним јединицама

Обуку спроводе припадници МУП-а, Сектора за ванредне ситуације, Ватрогасног савез Србије и Националног тренинг центра. На теоријској и практичној обуци припадници ће стећи одређена знања и искуства у области заштите од пожара, превентивне, као и начина реаговања у случају пожара, али и других елементарних непогода
Почела је обука припадника Добровољног ватрогасног друштва “Прњавор“, која ће се у наредна четири викенда обављати у Центру за стручно усавршавање на Летњиковцу. На обуци је десетак будућих добровољних ватрогасаца, што је око половине од укупног броја које броје друштво.

-Када завршимо обуку моћи ћемо да се региструјемо у АПР-у и да почнемо са радом. Добили смо једно возило, очекујемо и друго теренско возило, као и опрему коју нам је обезбедио Ватрогасни савез Србије. Велику подршку и помоћ имамо од Одељења и Сектора за ванредне ситуације, МУП-а, Града Шапца и Месне заједнице Прњавор, рекао је Синиша Лукић, припадник ДВД “Прњавор“.

Фото: "Глас Подриња"


Обуку спроводе припадници МУП-а, Сектора за ванредне ситуације, Ватрогасног савез Србије и Националног тренинг центра. На теоријској и практичној обуци припадници ће стећи одређена знања и искуства у области заштите од пожара, превентивне, као и начина реаговања у случају пожара, али и других елементарних непогода.

-Циљ је да се новоформирано ватрогасно друштво на најбољи начин обучи, како би представљали озбиљну снагу у области заштите и спасавања на територији града Шапца и како би били озбиљна подршка професионалним јединицама ватрогасаца - спасилаца. Жеља нам је да се формира још ДВД-а, али и да се подигне ниво спремности постојећих. ДВД „Грушић“ је светла тачка. Поред њих имамо ДВД у Богатићу, Лозници, Лешници. Циљ нам је да у наредном периоду они буду још обученији и опремљенији за деловање у ванредним догађајима и ситуацијама, како би се грађани Шапца и Мачванског управног округа осећали безбедније, рекао је начелник Одељења за ванредне ситуације Шабац Иван Спајић и захвалио градоначелнику Шапца Александру Пајићу на подршци, као и Зорану Здравковићу на помоћи око организације и реализације обуке ДВД-а.

Фото: "Глас Подриња"


Почетку обуке присуствовао је и градоначелник Шапца Александар Пајић. Градоначелник је изјавио да је стратешки интерес града да се формирају јединице ДВД-а на територији града, како би могли да делују у случају пожара, али и других елементарних непогода.

-ДВД “Прњавор“ је друго друштво формирано на територији Шапца после ДВД “Грушић“ које је почело са радом 2022. године и до сада је имало више од 50 интервенција. ДВД “Грушић“ има фантастичне резултате, у њиховом опремању су учествовали и Град и Република, а заинтересованост мештана за ангажовањем у друштву је изузетно велика. По завршетку обуке и ДВД “ Прњавор“ ће на адекватан начин моћи да помаже граћанима. Формираћемо једно ДВД и на територији Посавотамнаве како би читава територија града била покривена. Уколико постоји неки проблем у местима удаљеним од града прође много времена до доласка професионалне јединице, овако је ДВД ту да приоритено реагује, рекао је градоначелник Пајић и захвалио и члану Храдског већа Зорану Здравковићу на томе што свој посао ради на највишем нивоу и представља спону имеђу града и Одељења за ванредне ситуације, а у циљу заштите грађана на највишем нивоу.

Фото: "Глас Подриња"


Обуку ће проћи и још један број нових припадника ДВД “ Грушић“. Заједно са новообученим члановима ДВД „Грушић“ ће бројати више од 30 припадника.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa