Инфо

4. април 2024.4. апр 2024.
Фото: Дом културе Прњавор

Фото: Дом културе Прњавор

ТРЕЋИ „ДАНИ ПОЗОРИШТА У ПРЊАВОРУ“

Награда публике „Поштару“ из Јагодине

Трећи “Дани позоришта у Прњавору” одржани су од 27. марта до 2. априла. Публика је бесплатно могла да погледа седам представа у сали Дома културе „Прњавор“. За најбољу представу, оценом 4,86 изабрали су представу „Поштар увек звони 2х“ Градског позоришта из Јагодине.

Фото: Дом културе Прњавор


Фестивал је почео на дан кад се обележава и Светски дан позоришта, а отворио га је глумац и редитељ из Прњавора Драгутин Марковић Маркан. Овом приликом организатори су уручили и плакете за дугогододишњи допринос у развоју Аматерског позоришта “Прњавор”, дугогодишњем члану Леонтију Јевтићу Леки и сараднику Витомиру Васиљевићу, као знак захвалности што су дуго година уз њих.
Представа која је отворила овогодишњи фестивал је “Чудо у Шаргану“, Аматерског позоришта „Масука“ из Велике Плане.

Фото: Дом културе Прњавор


Организатори задовољни
-Част и задовољство је имати један овакав позоришни фестивал у Прњавору. Дом културе „Прњавор“ и наше место то и заслужују након много година труда, рада и залагања. Публика је уживала у квалитетним представама и глуми, а најбоље су својим гласовима и наградили. Потрудили смо се да будемо добри домаћини како бисмо наш фестивал што боље позиционирали на мапи позоришних фестивала Србије. Већ почињемо да размишљамо о следећем. Захваљујемо се свим пријатељима који су учествовали ове године на Фестивалу и нашој публици приказали фантастичне представе. Хвала вам од срца што сте били наши гости. Хвала верној публици. Из године у годину расте посећеност нашег фестивала, а ове године имали смо око 1.000 посетилаца за седам дана. Морамо да се захвалимо и „Тим радију“, који нам је пружио медијску подршку, као и телевизија „Прва“, телевизија „КЦН“, телевизији „АС“, „Гласу Подриња“, „Порталу 24/7“... Хвала и генералном покровитељу граду Шапцу за подршку. Видимо се и следеће године у истом термину на четвртим “Данима позоришта у Прњавору”. Нека живи позориште, рекао је директор Дома културе „Прњавор“ Марио Максимовић по завршетку трећих „Дана позоришта у Прњавору“.


Фото: Дом културе Прњавор


Награду за најбољу глумицу вечери по оцени публике добила је Јелена Стојадиновић за улогу Цмиље.
Друго вече фестивала, гости из Деспотовца, Театар “Ресава” одиграо је представу “Ружење народа”.
Немања Радивојевић за улогу Јездимира Куштримовића награђен је од стране публике за најбољег глумца вечери.

Фото: Дом културе Прњавор


Треће вечери фестивала гостовало је Позориште “Раша Плаовић” из Уба са представом “Доктор Молијер”.

Фото: Дом културе Прњавор


Награду за најбољег глумца вечери по оцени публике добио је Жикица Милошевић за улогу Чиче.
Четврте вечери фестивала први пут у Прњавору је гостовало Градско позориште из Јагодине и одиграли су представу “Поштар увек звони 2х”.

Награду за најбољу глумицу вечери по оцени публике ове вечери добила је Марија Миладиновић за улогу Анђелке.

Фото: Дом културе Прњавор


Пете вечери гостовало је позориште „Театар 91“ из Алексинца са представом “Чија је ово нога”. Алексиначко позориште такође се први пут представило публици у Прњавору.

Награду за најбољег глумца вечери по оцени публике добио је Предраг Миленковић за улогу Тома Кервуда.

Фото: Дом културе Прњавор


Шесте вечери фестивала гости из Петровца на Млави, позориште “Драгољуб Милосављевић Гула” одиграло је представу “Не очајавајте никад”.

Фото: Дом културе Прњавор


Публика је дипломом за најбољег глумца вечери наградила Јована Ивковића за улогу Марсела Шабанона.
Завршне вечери Фестивала у част награђених одиграна је комична монодрама “Српски Хамлет” Театра Вожд. Првобитно је било планирано да Фестивал затвори представа истог позоришта „Нора луткина кућа“, али је услед здравствених разлога дошло до промене у програму.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa