Инфо

4. април 2024.4. апр 2024.
Фото: Д. Крсмановић

Фото: Д. Крсмановић

ОСНОВНА ШКОЛА „ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ“ ПРОТЕКЛЕ СУБОТЕ БИЛА ДОМАЋИН ТРАДИЦИОНАЛНИХ „СУСРЕТА УЧИТЕЉА“

Добра организација и пријатан амбијент „Јанкове“ школе одушевили учитеље

Последње суботе у марту, у Основној школи „Јанко Веселиновић“ у Шапцу, Друштво учитеља Шабац организовало је традиционалне Сусрете учитеља, под покровитељством Градске управе града Шапца. Преко 200 учитеља разменили своја професионална искуства и упознали са иновацијама у раду са ученицима
Поред сталног стручног усавршавања у својим школама кроз интеракцију међу одељењима и разредима и разменом искустава из праксе, са часова, учитељи и на овај начин имају прилику да прикажу и усавршавају своја знања и вештине. Поред учитеља из шабачких школа, сусрету су присуствовали и бројни просветари из Љубовије, Волујца, Дебрца, Владимираца, Коцељеве...

Циљ овако организоване струковне манифестације је усавршавање знања и вештина у настави због примене иновација у раду са ученицима, у складу са савременим правцима развоја друштва које се одражава и на учитељски позив.

Фото: Д. Крсмановић


Аутори семинара из свих крајева Србије, колеге су полазника који су, истражујући разне сегменте наставе, развојне психологије, дидактике, откривали начине како да се додатно побољша рад учитеља.

На тај начин учитељи Србије додатно се повезују и размењују професионална искуства, уз неизбежно подсећање на школске дане и евоцирање успомена из времена када су учитељи били ђаци, јер многи су тада седели једни поред других у школским клупама. Друштво учитеља Шабац припремило је осам веома корисних и актуелних радионица: “Да инклузија буде боља - развијање дидактичких материјала“, “Добар задатак - пут до постигнућа кратак“, “Интерпретација природе“, “Од лутке до знања“, “У школи је лако кад вредновати знаш како“, “Народне игре у настави и ваннаставним активностима од 1. до 4. разреда“, „Учитељи у свету линија, боја и облика“ и “Моћ даровитих ученика - корак даље“.

Фото: Д. Крсмановић


- Дуги низ година сам организовала Сусрете учитеља, а сад сам реализатор једне од обука. Захваљујем се полазницима што су одвојили овај диван, суботњи дан и учествовали у овој радионици, као и другим радионицама наших драгих колега из Друштава учитеља целе Србије - рекла је Сузана Мијушковић, председница Савеза учитеља Републике Србије, „кровне“ организације учитеља у нашој држави.

- Друштво учитеља Шапца повезује све учитеље из школа шабачке општине и школа околних општина, тако да је данас преко 230 учитеља посетило нашу школу и искуствено обогатило своју професију у дружењу и учењу. Радионице су биле занимљиве, разноврсне и мислим да је свако могао да изабере неку према својим интересовањима. У једној од радионица аутори су били и колеге из Основне школе “Јанко Веселиновић“ из Београда. Постоји идеја да се наши и њихови учитељи повежу, посећују и сарађују. Истичем и одушевљење бројних колега атмосфером и пријатним амбијентом у простору наших домаћина, шабачке „Јанкове“ школе - наглашава Снежана Берић, председница Друштва учитеља Шабац.
Д. Крсмановић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa