15. april 2021.15. apr 2021.
ZASTALI NA KORAK OD TRONA
RUKOMET: RK METALOPLASTIKA

ZASTALI NA KORAK OD TRONA

Dobar otpor, ali odlučilo iskustvo. Metaloplastika bolji rival u prvom poluvremenu. Prekinuto „prokletstvo“ Železničara. Sledi gostovanje Radničkog u Šapcu. Specifičan kriterijum suđenja. Borba za drugo mesto
Mnogo bolje, hrabrije i odlučnije je Metaloplastika ušla u smederevski, finalni okršaj sa Vojvodinom, nego nedavno u Super ligi. Trener Vojvodine je promenio malo taktiku, ali je drugačiji bio i pristup Šapčana, a to je rezultiralo izjednačenim duelom, gde je Metaloplastika bila bolja u prvom delu. Iskusni Luka Mitrović je preuzeo lidersku ulogu, pokazao koliko je važno pojačanje i ne samo da su „plavi“ vodili, nego su propustili prilike za plus tri i nekoliko za plus dva. Vojvodina je neprikosnovena zbog iskustva kome druge ekipe nisu ni prineti, jer po kvalitetu joj se ima čime suprotstaviti. Nerešen ishod na odmoru bio je premija za Novosađane koju su to iskoristili u nastavku.

Železničar (N) – M’plastika 29:32 (13:17)
Smederevo. Sudije: Kovač (K. Mitrovica) i Milosavljević (Zvečan). Sedmerci: Železničar 2 (1), Metaloplastika: 6 (5). Isključenja: Železničar 8, Metaloplastika 8 minuta.
ŽELEZNIČAR: Kocić, Matović – Bojan Radivojević 2, Stojanović, Stanojević 1, Petrović 1, Boris Radivojević 1, Ristić, Milosavljević 3, Anđelković 8, Stošić, Spasić 2, A. Stojanović 4, Antić, Trkulja 1, Milovanović 6.
M‘PLASTIKA: Bomaštar, Radisavljević – Dodić 3, Vorkapić, Jevtić, Pisarić 4, Srdanović 4, Milovanović, Antonijević, Ivanić, Đukić 4, Mitrović 3, Babić 5, Todorović, Brajović 9, Došen.


Od starta je bilo vidljivo da sledi meč sa zaista malo golova, ne pamti se neefikasnije finale Kupa od uvođenja tzv. „brzog centra“. Prvo vođstvo Vojvodine je anulirano, međutim u poslednjem kvartalu je i kriterijum suđenja postao drugačiji. Lako su svirana isključenja, prednost igrača više nije dugo trajala i opet iskustvom su stvorili i održali prednost šampioni Srbije.

Vojvodina - Metaloplastika 19:17 (10:10)
Smederevo. Sudije: Alimpić i Crnjanski (Oba B. Palanka). Sednerci: MP 6(4), Vojvodina 4(3). Isključenja: MP 12, Vojvodina 12 minuta.
VOJVODINA: Kurteš 1, Milić, Mirković, Pribak 2, Vukovljak, Verkić, Miljković, Milenković, Podunavac, Arsenić, Rađenović 1, Ratković 1, Stanković 4, Nikolić 6 (1), Šotić 3 (2), Babić 1.
M’PLASTIKA: Dodić, Vorkapić 2, Jevtić, ŠPisarić 2, Srdanović 2, Milovanović, Bomaštar, Antonijević, Radisavljević, Ivanić, Đukić, Mitrović 3, Babić 1, Todorović, Brajović 7(4), Došen.


-Ponosan sam na momke jer su pokazali hrabrost i znanje da se suprotstave velikom rivalu kada je igra na mali broj golova. Utakmicu pamtim kao jednu od najtežih u karijeri. Nismo se ni mi, ni Vojvodina, snašli pri ovom priterijumu suđenja, ali mi malo manje. Mnogo naboja, ali iskustvo je presudilo. Čestitam Vojvodini – rekao je Veselin Vuković.

Super liga
Treba biti realan i reći da je Vojvodina neprikosnovena trenutno. Gotov sigurno će osvojiti sedmu uzastopnu titulu, tri uzastopna Kupa već imaju, možda sačuvaju i maksimalan učinak u plej ofu. Metaloplastika nije navikla da gubi finala, ali i kroz njih se stasava. Pozitivna stvar je konačno trijumf nad Nišlijama i duel gde je, osim u periodu između 47. i 58. minuta, Metaloplastika pokazala kako ume da drži sve konce igre u svojim rukama protiv motivisanog, jakog protivnika.



Preostaje sada borba u Super ligi, borba da se sačuva drugo mesto. Matematika kaže da je moguća i tutula, ali nije realno da Vojvodina izgubi jedan meč i da Šapčani slave u Novom Sadu sa sedam golova razlike, te je mnogo bitnije sačuvati vicešampionski epitet. Prvi korak na tom putu ne bi smeo da bude težak, jer gostuje u subotu Radnički.

Kragujevčani se možda mogu boriti za peto mesto i to je sve, međusobni mečevi su pokazali da su ovdašnji igrači bolji i svakako je jedini neiznenađujući ishod pobeda domaćih. Partizan i Železničar imaju bod manje i žele sigurno do pozicije dva, što bi za njih bio pomak u odnosu na prethodne sezone. Svakako su oni favoriti u Kostolcu i Leskovcu.

SEHA
Od početka, zbog specifičnih okolnosti i rasporeda, SEHA nije bila prioritet, ali i tu Metaloplastiku očekuju bar još tri utakmice. Uskoro očekujemo termin gostovanja u Zagrebu, a onda i rivala, najverovatnije će to biti Nekse Našice, moguće i Vardar ako ga Vojvodina iznenadi 27.04.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa