20. maj 2021.20. maj 2021.
Fiskulturna sala OŠ “Majur” za ponos
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u Šapcu

Fiskulturna sala OŠ “Majur” za ponos

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem svečano otvorio novu sportsku salu u Osnovnoj školi “Majur” u Majuru. OŠ „Majur“ ove godine obeležava 134 godine postojanja i rada, te su realizovani projekti dodatni razlog za ponos. Vrednost realizovanog projekta 235 miliona dinara. Objekat namenjen mladim budućim šampionima i sportskim kolektivima
Osnovna škola „Majur“ u Majuru dobila je novu fiskulturnu salu gde će učenici ove osmoletke u narednom periodu imati adekvatne uslove za časove fizičkog vaspitanja, kao i za rekreativno bavljenje sportom. Vrednost realizovanog projekta je 235 miliona dinara uz podršku Kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije, Mesne zajednice Majur i Grada. Novoizgrađeni sportski objekat je kompletno opremljen, prostor od 1.000 metara kvadratnih, poseduje i teren dimenzija 13x17, tribine sa 125 mesta, svlačionice.

"Glas Podrinja"


Novoizgrađeni sportski objekat je kompletno opremljen, prostor od 1.000 metara kvadratnih, poseduje i teren dimenzija 13x17, tribine sa 125 mesta, svlačionice


Za buduće sportske šampione
Svečanom otvaranju dvorane prisustvovao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je ukazao na značaj objekta za mlade buduće šampione.
-Smatram da je sala veoma značajna za sve učenike i da škola može da se pohvali objektom. Sigurno da će poboljšati kvalitet života svih građana, ne samo Majura, već i okolnih mesta. Sala je na ponos svih, jer nakon 134 godine od osnivanja obrazovne ustanove obezbeđujemo deci dobre uslove da se bave školskim sportom i rekreativno, te će ovo sigurno doprineti kvalitetu njihovog odrastanja. Naravno, obezbeđujemo i lokalnim sportskim klubovima bolje uslove - rekao je ministar sporta i omladine Vanja Udovičić naglasivši da su retke opštine, gradovi u Srbiji koji mogu da se pohvale sportskim objektom koji je izgrađen u Majuru.

"Glas Podrinja"


-Kada pogledamo celokupnu školu i osvrnemo se na period od pre samo godinu dana vidimo da su sva ona obećanja koja smo dali ispunjena. Mislim sa je zadatak svih građana Majura da pokažu ostatku Srbije koliko je značajna celokupna infrastruktura. Sportski tereni, sala i škola pokazuju da su u potpunosti zadovoljeni svi kapaciteti za obavljanje nastave, bavljenje sportom, kako rekreativno, tako i profesionalno. Sala će dati motivaciju učenicima, nastavnicima i doprineti kvalitetu nastave. Nadamo se da će budući šampioni stasavati ovde i to je ono čemu težimo. Želja nam je da sve škole u Srbiji dobiju fiskulturne sale i da našoj deci omogućimo dobre uslove za sport - zaključio je ministar Udovičić koji je za nove sportske početke, školi, uručio komplet opreme za salu (košarkaške table sa zglobnim obručima, golove, odbojkašku mrežu i 40 lopti za košarku, rukomet, odbojku i fudbal).

Projekat za dobrobit svih meštana
Gradonačelnik Šapca smatra da je projekat u Majuru odličan pokazatelj saradnje lokalne samouprave i republike.
-Veliko zadovoljstvo je svakako poseta ministra Udovičića, ali i prilika da svim građanima pokažemo da jedinstvo grada i države donosi velike rezultate. U salu i nadogradnju školskog objekta država je uložila više od 2 miliona evra. To je ponos svih građana Šapca. Stvorili smo uslove da naši učenici, ali i klubovi mogu da koriste sjajan objekat. Grad Šabac je partner svojoj državi i postići ćemo značajne rezultate u budućnosti. Ovo je samo početak - istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić koji je na sastanku u Gradskoj kući razgovarao sa ministrom Udovičićem o sportskoj infrastrukturi.

Sala će dati motivaciju učenicima, nastavnicima i doprineti kvalitetu nastave. Nadamo se da će budući šampioni stasavati ovde i to je ono čemu težimo. Želja nam je da sve škole u Srbiji dobiju fiskulturne sale i da našoj deci omogućimo dobre uslove za sport


Škola spremna za jednosmenski rad
Rekonstrukcijom objekta i novom infrastrukturom škola je spremna za đake i novu školsku godinu u jednoj smeni. Školu u Majuru pohađa 650 učenika, u matičnoj nastava je organizovana za 550 osnovaca, dok je ostatak u izdvojenoj jedinici u Štitaru.
-Do skoro smo časove fizičkog izvodili u dve neuslovne učionice, a realizacijom ovog projekta to se menja. Uz fiskulturnu salu urađena je rekonstrukcija škole, nadogradnja sprata, te smo sada spremni da nastavu izvodimo u jednoj smeni već od 1. septembra - rekao je direktor OŠ „Majur“ Živan Makević dodavši da sada škola ima i kotlarnicu na biomasu, što doprinosi uštedi energije i boljim uslovima nastave u zimskom periodu.
Osnovna škola „Majur“ ove godine obeležava 134 godine postojanja i rada, te su realizovani projekti dodatni razlog za ponos, ističu iz ove obrazovne ustanove.

M. Ž.

Najnoviji broj

12. maj 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa