20. maj 2021.20. maj 2021.
Mačva info

Mačva info

FOLKLORNI SUSRETI

„Đido“ u Sarajevu

U Sarajevu su se predstavili igrama iz Mačve, Crnorečja, Bosilegradskog krajišta, Šopskim i Ciganskim igrama, kao i Čobanskim trojnim nadmetanjem
Folklorni ansambl „Đido“iz Bogatića gostovao je prošle nedelje u Sarajevu, gde je učestvovao na Ilidža Springfestu, na poziv Kulturno umetničkog društva „Ilidža“ iz ovog grada. To je bio prvi izlazak u ovoj godini članova proslavljenog Folklornog ansambla iz opštine Bogatić, preko granice. „Đido“ je inače svoje umeće prikazao ljubiteljima folklora širom države i sveta, a osvojili su i brojna priznanja.
U Sarajevu su se predstavili igrama iz Mačve, Crnorečja, Bosilegradskog krajišta, Šopskim i Ciganskim igrama, kao i Čobanskim trojnim nadmetanjem.
Pored Folklornog ansambla „Đido“ i domaćina, nastupilo je još šest folklornih ansambala sa prostora Srbije.

Mačva info


Nastup na ovom festivalu bio je deo tradicionalne saradnje sa Srbima s druge strane Drine


- Nastup na ovom festivalu bio je deo tradicionalne saradnje sa Srbima s druge strane Drine.
Domaćin se u slobodnom vremenu potrudio da svim učesnicima festivala pokaže znamenitosti i atraktivna mesta u Sarajevu i ovoj regiji, kao što su: Vrelo Bosne, Baščaršija, Stara srpska pravoslavna crkva, mesto atentata na prestolonaslednika Franca Ferdinanda..., kaže umetnički rukovodilac Folklornog ansambla „Đido“ Miloš Simić.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa