1. jul 2021.1. jul 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

Dodeljene Vidovdanske nagrade grada Šapca

Priznanja za postignute rezultate

Poštujući višegodišnju tradiciju dodele nagrada na Vidovdan, Grad Šabac je nagradio najuspešnije učenike osnovnih i srednjih škola sa područja grada Šapca i njihove profesore,
za postignute rezultate na takmičenjima
Vidovdanske nagrade, koje se dodeljuju najboljim šabačkim učenicima osnovnih i srednjih škola, uručene su 28. juna na svečanosti u Gradskoj kući.
Učenicima i učenicama, njihovim profesorima koji su tokom školske godine bili uspešni na republičkim i međunarodnim takmičenjima, priznanja je uručio gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.
-Prave vrednosti se ogledaju u nagrađenim učenicima. Oni su budućnost grada, a nama je da to prepoznamo i podržimo. Verujem da će Šabac imati još talentovane dece i da ćemo svojim angažovanjem omogućiti da postižu vrhunske rezultate. Dodelom Vidovdanskih nagrada pokazujemo da vrednujemo ono što su postigli. Veoma sam srećan i ponosan što sam na čelu grada koji poseduje ovakav potencijal, jer Šabac sigurno ide ka gradu budućnosti. Siguran sam da sa ovakvom mladošću, znanjem postižemo sve predviđene ciljeve - rekao je gradonačelnik Pajić čestitavši mladima na postignućima.

"Glas Podrinja"


Zalaganjem i trudom do dostignuća
Iako se nastava odvijala u otežanim uslovima to nije bilo prepreka za učenike i profesore mentore da vredno rade i ostvare zapažene rezultate na brojnim smotrama znanja.
Za Mašu Đurić, učenicu generacije Šabačke gimnazije Vidovdanska nagrada je podstrek za nove uspehe i akademsko obrazovanje.
-Novčane nagrade koje dobijemo su potvrda rada i truda koji smo uložili, što je veoma lepo, ali to nije ono što nas motiviše da budemo još bolji. Ove godine osvojila sam prvu nagradu na Republičkom takmičenju iz matematike i drugu nagradu na Republičkom takmičenju iz fizike - ističe Maša.
Škola primenjenih umetnosti neguje kreativnost, inovativnost i individualnost, a školska 2020/2021 uprkos nastavi na daljinu bila je ispunjena potvrdama kvaliteta sa takmičenja u zemlji i regionu.
-Bez obzira na okolnosti deca su bila veoma zainteresovana za rad, što je za mene, kao prosvetnog radnika, dodatni motiv, jer volim svoj poziv. Nagrada je posebna stimulacija i nadahnuće - rekla je profesorka ŠPU Nataša Jovanović naglasivši da je sedam srednjoškolaca ove obrazovne ustanove dobilo priznanje Grada.
-Tokom ove godine sva takmičenja su bila značajna, zbog uslova u kojima smo radili, te je svaki uspeh duplo veći za sve. Vidovdanska je pokazatelj da se trud isplati u ovim vremenima i samim tim mi više znači- dodala je Anđela Đurić, učenica ŠPU.

"Glas Podrinja"


Ponosni na ostvarene uspehe
Osnovci su svoja znanja i veštine iskazali na nadmetanjima i u grad doneli brojne medalje iz prirodnih, društvenih nauka, sporta, likovne umetnosti.
-Veoma sam srećan što sam dobio nagradu, jer je posebna. Osvojio sam prvu nagradu iz fizike i drugu nagradu iz matematike na Republičkom takmičenju - kaže Petar Popović, učenik OŠ „Nikolaj Velimirović“ i dodaje da je dodela nosila posebnu draž, jer je i mlađi brat stajao ponosno uz njega, takođe dobitnik Vidovdanskog priznanja.
-Nije bilo teško osvojiti nagradu uz pripremu i posvećenost. Vežbao sam i to je dalo rezultat - izjavio je Pavle Popović, učenik OŠ „Nikolaj Velimirović“.

"Glas Podrinja"


Ukupan iznos opredeljen za nagrađivanje u osnovnim i srednjim školama sa područja grada Šapca za školsku 2020/2021. godinu je 1.229.200,00 dinara. Nagrade za učenike su u rasponu od 2.000,00 dinara do 10.000,00 dinara po takmičenju, u zavisnosti od ranga takmičenja, a za nastavnike od 2.000,00 do 6.000,00 dinara. U osnovnim školama, pravo na nagradu ostvarilo je 35 učenika i 32 nastavnika i 3 ekipe. Ukupan iznos opredeljen za učenike i nastavnike osnovnih škola je 475.000,00 dinara. U srednjim školama, pravo na nagradu ostvarilo je 77 učenika i 47 nastavnika i 4 ekipe, za čije nagrađivanje je opredeljena 674.200,00 dinara. U srednjim školama nagrađeno je 8 učenika , đak generacije u iznosu od 80.000,00 dinara.
M. Ž.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa