2. septembar 2021.2. sep 2021.
mladi tim m. dodić (foto: seha)

mladi tim m. dodić (foto: seha)

RUKOMET: RK METALOPLASTIKA

Turniri pred Evropu

Kroz devet dana šabačku Metaloplastiku očekuju dueli prvog kola kvalifikacija za Evropski kup, rival je švedski Alingsos, a poslednje provere pred ove duele Šapčani su imali, odnosno imaju kroz turnirske nastupe. Iza sebe su ostavili nadmetanje u Beogradu, a na pola puta su u Valjevu.

Prethodnog vikenda Metaloplastika je odigrala tri meča u okviru prvog Trofeja Novog Beograda i u konkurenciji: Dinama, Partizana i Obilića zauzela treće mesto sa učinkom od jedne ponede, remija i poraza. Najpre su nekompletni Šapčani izgubili od Dinama 34:33, odigrali bez pobednika sa Partizanom 27:27 i takmičenje okončali pobedom nad Obilićem 37:35. Identičan učinak kao „plavi“ imao je Partizan, ali je ubedljivija pobeda protiv Obilića njima obezbedila poziciju dva. Mnoge su iznenadili Pančevci ostvarivši sve tri pobede, dok je na začelju Obilić bez osvojenog boda.

Od srede Metaloplastika je na tradicionalnom Memorijalu Nikola Jevremović Gužva, koji svake godine organizuje valjevski Metalac u čast nekadašnjeg igrača i trenera više klubova među kojima je i Metaloplastika. Sinoć su Šapčani igrali protiv domaćeg Metalca i prema svim prognozama finale je sasvim realno, te ukoliko je tako oni večeras, od 20:30 igraju protiv pobednika meča Crvena Zvezda – Partizan za titulu na Memorijalu.

Za izabranike Miodraga Kažića ovo je i poslednja provera pred prvi duel u Švedskoj, 11. septembra. Revanš je sedam dana kasnije, u Sremskoj Mitrovici, s obzirom da u Šapcu ne postoji dvorana koja zadovoljava uslove evropskih takmičenja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa