2. septembar 2021.2. sep 2021.
ponovo šampioni: KK “Zorka”(foto: sajt kluba)

ponovo šampioni: KK “Zorka”(foto: sajt kluba)

KAJAK: PRVENSTVO SRBIJE

ŠAPČANI OPET NA TRONU

Treća titula u četiri godine. Šampioni u ukupnoj konkurenciji i među seniorima. Veliki broj učesnika, izuzetno nepovoljni vremenski uslovi. Veliki uspeh podmlađenog tima i objedinjene titule
Teška, specifična kajakaška sezona privedena je kraju na domaćoj klupskoj sceni i to na najbolji način za šabački kajak. Dugo je Šabac čekao na titulu sveukupnog pobednika, a onda je u četiri godine veliki pobednički pehar osvojio tri puta, 2018, 2019. i ponovo 2021. godine!

Posle jedne sezone “pauze”, kajakaši šabačke “Zorke” ponovo su, šampioni Srbije u sveukupnoj ekipnoj konkurenciji. U nikada težim uslovima borbi na završnom događaju domaćeg klupskog nivoa “zorkaši” su izvanrednim nastupom poslednjeg dana trodnevnog Prvensstva Srbije prestigli večitog rivala iz Bačke Palanke i osvojili pobednički pehar. Slavlje i veliki uspeh ublažili su kišu, vetar i vremenske uslove pozne jeseni na otvorenom jezeru beogradske Ade.

Reprezentativni septembar
Čitav naredni mesec obeležen je nastupima šabačkih kajakaša na međunarodnim takmičenjima. Najpre od 3. do 6. septembra u Portugalu je Svetsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore gde će nastupati: Veljko Dovragović, Branko Lagundžić i Mihailo Subotić.
Od 10. do 12. septembra su predviđene Olimpijske nade u Češkoj gde će nastupati: Luka Manjenčić, Jana Gojković, Katarina Kecman, Mihailo Malović i Luka Trnavčević.
Nebojša Grujić će veslati na Svetskom prvenstvu u Danskoj od 15. do 19. septembra, čime će kompletna sezona biti okončana.


-Prethodne godine nam je neplanirano pobegla titula, ali ove smo dali sve od sebe da je vratimo u Šabac. Stvorili smo tim od mlađih snaga, predanim radom i dobrom atmosferom podigli kvalitet na izuzetno visok nivo. Uprkos vremenu, velikom broju trka, nije se nijednog trenutka osetilo neiskustvo kod naših takmičara. Osvojili smo veliki broj zlatnih medalja, imali smo u većini disciplina po dve posade i to je rezultiralo skupljanjem velikog broja bodova – ističe jedan od trenera u ekipi Uroš Pavlović.

Iako je pred poslednji dan zaostatak za ekipom Tarketa iznosio 25 bodova, izvanredna nedelja, poslednji dan Prvenstva doneo je sjajne nastupe Šapčana, veliki preokret i na kraju slavlje sa 24 boda više od velikog protivnika. Na kraju, u sveukupnom plasmanu Zorka 537 bodova, Tarket 513. Treća pozicija je pripala iznenađenju šampiona, ekipi Tisinog cveta iz Sente sa 310 poena, Vojvodina je četvrta sa 303, dok je peti Zemun sa 252 boda. Ukupno se nadmetalo 26 ekipa.

Po kategorijama, Šapčani su ubedljivo slavili titulu u seniorskoj konkurenciji sa 231 osvojenim bodom, Tarket je ostao na 175 bodova, dok je novosadska Vojvodina zauzela treću poziciju sa 168 bodova.
Vicešampioni Srbije su juniori Zorke. Osvojili su 155,5 bodova, 22 manje od pobednika iz Bačke Palanke. Vojvodina je i ovde bila treća. Kadeti i pioniri su ekipno treći Srbiji. Pioniri su osvojili 58 bodova, kadeti 92, a u obe kategorije je slavio tim iz Sente.

jesenji uslovi na adi (foto: sajt kluba)


Objedinili smo titule u minikajak ligi i na ekipnom prvenstvu Srbije, što je veliku uspeh i dokaz dobrog rada i organizacije na svim nivoima našeg kolektiva. Sada nas očekuju nastupe naših osam reprezentativaca na predstojećim seniorskim i mlađeseniorskim planetarnim šampionatima, i Regati olimpijskih nada, najvećem takmičenju mlađih kategorija – dodao je Pavlović.

U pojedinačnoj konkurenciji osvojeno je devet zlatnih, 12 srebrnih i 15 bronzanih medalja. Još jednu zlatnu medalju osvojio je upravo Pavlović u trci SUP (veslanje na dasci za u stojećem stavu) na 200 m, koja je premijerno održana i nije se bodovala u ekipnom plasmanu.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa