2. septembar 2021.2. sep 2021.
pripreme za utreht

pripreme za utreht

VATERPOLO: EVROPSKA LIGA

Pohod na Holandiju

Šapčani na turniru u Holandiji. Vašaš najzvučniji rival. Borba za jednu od prve dve pozicije. Bez imperativa, ali ne i bez ambicija i realnih šansi. Od 30.09 do 03.10.
Sezona za šabačke vaterpoliste na domaćoj sceni biće odložena, jer počinju od evropskih izazova, gde su poznati prvi rival u borbi za naredne runde Evropske lige, drugog po snazi evropskog takmičenja. Da bi se našli u narednoj rundi moraju da osvoje jednu od prve dve pozicije na turniru u holandskom Utrehtu.

Iste želje i namere imaju četiri rivala Šapčana: Utreht, nemački Duizburg, četvrtoplasirani tim u Nemačkoj i šestostruki šampion ove države, petoplasirani klub Prvenstva Francuske Turkoan i svakako najveće i najpoznatije ime kvalifikacione grupe, ekipa Vašaša iz Budimpešte, osvojila je petu poziciju prethodne sezone, a u novu domaću ulazi sa pojačanim timom i visokim ambicijama. Ne skrivaju želju da se bore i za trofej u Evropi.

Treći evro nastup
Šabačkim vaterpolistima biće ovo treći nastup na evropskoj sceni. U sezoni 2004/05. učestvovali su u LEN kupu gde su se kvalifkovali za drugu rundu. Pre dve godine ondašnji šampion Srbije nastupao je u kvalifikacijama za Ligu šampiona, bio domaćin grupe u kojoj je izborio plasman u narednu rundu, a potom igrao u drugom kolu u španskoj Terasi.


Šapčani su stvorili mlad tim ove sezone uz nekoliko iskusnih igrača i u Utreht putuju bez imperativa palsmana u narednu rundu, ali sa rivalima gde je realno da se osvoji jedna od prve dve pozicije i izbori nastup u narednom kolu.

-Adekvatno ćemo se pripremiti za nastup u Holandiji, koji za nas predstavlja priliku za uigravanje nove mlade ekipe pred domaće takmičenje. Prvi favorit turnira je Vašaš, pojačao se nekolicinom reprezentativaca Mađarske i ima visoke ambicije i u Evropi i na domaćoj sceni, odnosno jednoj od najjačih liga Evrope. Analiziramo i preostale rivale i mislim da je realno da prva dva mesta osvoje Vašaš i Šabac – istakao je trener Anto Vasović posle žreba organizovanog u Šibeniku.
Turnir traje od 30. septembra do 3. oktobra. Raspored je intenzivan, u četiri dana biće odigrana četiri kola, po ligaškom sistemu.



Srbija sa petpredstavnika
U predstojećoj evropskoj sezoni, Srbija će imati pet predstavnika u Evropi. Uz Šabac, u istom takmičenju, Evropskoj ligi nastupa i Vojvodina. Ona će biti domaćin kvalifikacionog turnira gde nastupaju španski Sabadelj, mađarski BVSC i grčki Konstantinopolj.
Novi Beograd i Radnički su direktni učesnici grupne faze Lige šampiona, dok će Crvena Zvezda učestvovati u kvalifikacijama od drugog kola.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa