4. novembar 2021.4. nov 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

POSTIGNUT DOGOVOR SA AIK BANKOM

Hala “Zorka” u vlasništvu grada

“Grad je pre dve godine radio procenu vrednosti hale i ona je procenjena na 700.000 evra i mi nećemo ići preko te vrednosti”, naveo je gradonačelnik ŠapcaAleksandar Pajić. “Nećemo čekati da sve procedure budu završene, nego ćemo gledati da naši sportisti što pre počnu da koriste halu” rekao je predsedik Skupštine grada Nemanja Pajić
Hala “Zorka” prvi put će biti u vlasništvu grada Šapca. Dogovor sa AIK bankom je postigut, a gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić je naveo da objekat neće platiti više od procenjenih 700.000 evra. Neophodno je da ugovor prođe skupštinsku proceduru, ali se gradsko rukovodstvo nada da će sportisti objekat moći da koriste već od 1. decembra.

-Dogovorili smo sa vlasnikom hale, a to je AIK banka, da u narednom periodu grad Šabac bude vlasnik ovog objekta. Dogovoreni su uslovi i procedure koje slede u narednom periodu. Razgovori su trajali skoro godinu dana. Prva od stvari kojima sam se bavio kada sam postao gradonačelnik je da kapitalni objekti budu vlasništvo grada. Grad je pre dve godine radio procenu vrednosti hale i ona je procenjena na 700.000 evra i mi nećemo ići preko te vrednosti, naveo je gradonačelnik Pajić.

Gradonačelnik je rekao da je AIK banka bila dobar partner i da je dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo. Za potpisivanje ugovora neophodno je da ga odobri Skupština grada Šapca.

-Hala “Zorka” nema samo upotrebnu vrednost nego i emotivnu i vrednost sportskih uspeha koji su u njoj postignuti. Imamo potrebe za ozbiljnim sportskim objektima i ovo je jedan od načina da se problem reši. Mi smo u pripremi za projektovanje nove sportske hale i od toga ne odustajemo. Za takav objekat je neophodno i dosta vremena i dosta novca. Partnerstvo sa državom će se tu pokazati u punom kapacitetu i deo sredstava ćemo obezbediti preko različitih ministarstava i Vlade Republike Srbije. Do tada će sportisti moći da koriste halu “Zorka”, rekao je Aleksandar Pajić.

Kako objekat nije korišćen duže vreme biće neophodno da se obavi renoviranje kako bi sve bilo sigurno za upotrebu i u zadovoljavajućem stanju.

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić je naveo da je na gradu da sprovede ono što je sa AIK bankom dogovoreno.

-Nećemo čekati da sve procedure budu završene, nego ćemo gledati da naši sportisti što pre počnu da koriste halu. Paralelno sa ugovorom o kupovini imaćemo i ugovor o korišćenju. Ugovor o kupoprodaji se mora naći pred odbornicima koji moraju da odobre ovakvu kapitalnu investiciju. Kada se potpiše ugovor o kupoprodaji moći ćemo da koristimo halu, rekao je Nemanja Pajić.

Ugovor o kupoprodaji se mora naći pred odbornicima koji moraju da odobre ovakvu kapitalnu investiciju. Kada se potpiše ugovor o kupoprodaji


Poslednje utakmice u hali igrala je Metaloplastika u SEHA ligi pre više od godinu dana, ali je oko četiri godine hala zatvorena.

-Samo je Metaloplastika mogla da igra SEHA ligu i nije mogla da se koristi ni za šta drugo. Isključena je i voda u međuvremenu. Ima dosta toga da se popravi pre nego što sportisti počnu da trenuraju. Sve to spada u održavanje hale, neće biti kapitalne rekonstrukcije. Videćemo u narednom periodu šta je neophodno da se radi, rekao je gradonačelnik i dodao da će halu pre svega moći da koriste profesionalni sportisti, a ukoliko bude prostora i rekreativci.

Predočeno je da će hala, zatovreni bazen i otvoreni bazeni koji su u planu činiti veliki sportski kompleks koji će koristiti građani Šapca.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa