4. novembar 2021.4. nov 2021.
Čist vazduh je  životno pitanje
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Čist vazduh je životno pitanje

Već odavno ukazujemo na zagađenje vazduha, vode i zemljišta i predlažemo da se ovaj problem reši po modelu Kraljevine Danske koja je nivo zgađenja svela na najnižu stopu u Evropi. Zato ponovo predlažemo izmeštanje saobraćaja iz centra gradova uvođenjem besplatnog javnog prevoza, kao i sistemsko smanjenje korišćenja čvrstog goriva, kao prve korake u rešavanju ovog problema.

Srpska koalicija NADA koju čini POKS, DSS i udruženja i pokreti koji podržavaju našu koaliciju traži da nadležni hitno preduzmu mere za smanjenje alarmantnog nivoa zagađenja vazduha, umesto pokušaja da opravdanjima umanje ovaj veliki problem.

Problem zagađenja vazduha u Šapcu nije od juče, ali reakcija nadležnih koji kažu da je to normalna pojava u ovo doba godine je za svaku osudu. Posledice aero zagađenja same po sebi mogu biti smrtonosne, pogotovo u kombinaciji sa virusom koji vlada i drugih respiratornih infekcija, tako da guranje problema pod tepih, problem neće rešiti. Neophodne su hitne mere i stroga kontrola rada najvećih zagađivača, jer čist vazduh nije političko već životno pitanje.“
SRPSKA KOALICIJA NADA (POKS i DSS)

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa