4. novembar 2021.4. nov 2021.
Novi derbi izazov
VATERPOLO: PRVA B LIGA

Novi derbi izazov

Mladi vaterpolisti „Save“ su najprijatnije iznenađenje Prve B lige u tekućoj sezoni i nalaze se, van svih očekivanja, na vrhu tabele, deleći ga sa beogradskim Singidunumom. Upravo oni su naredni rivali Šapčana u derbiju kola i možda derbiju polusezone.

Beograđani imaju iskusniji tim, ambicija je Prva A liga, a imali su lakši raspored od Save na startu, te bi eventualna pobeda Šapčana otvorila put ovdašnjoj ekipi da na vrhu dočeka i novu kalendarsku godinu. Aleksandar Eraković i Veljko Savković imaju iskustvo igranja za prvi tim, u međunarodnoj konkurenciji, što dodaje iskustvo ekipi, a sjajna podrška sa tribina „primorava“ mlade da budu i iznad maksimalnih mogućnosti.



Poput Save i Singidunum je oslonjen na klupsku školu i mlađe kategorije, uz nekoliko iskusnih igrača sa iskustvom višeg ranga poput Milovanovića, Sušenoka, Miletića.

Do polusezone, Šapčane očekuju mečevi sa ekipama iz donjeg dela tabele, uz težak meč u Kikindi protiv najpoznatije ekipe Lige, ŽAK, dok Singidunum mora i na Spartak i Vračar iz vrha, te vikend derbi može biti derbi za prvo mesto na polusezoni.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa