4. novembar 2021.4. nov 2021.
Zvezda još jača nego  lani

Zvezda još jača nego lani

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Plavi na zahuhtalu Zvezdu

Rival u nizu pobeda, „srušili“ Vojvodinu. Obilić pokazao bolje lice Metaloplastike. Drugi krug predplej of grupa. Pauza pred Zvezdu i Vojvodinu u samo četiri dana
Obilić je bio potreban restart posle slabe igre Šapčana u Kragujevcu i dobra uvertira za veliki, rukometni večiti derbi Metaloplastike i Crvene Zvezde, ovaj put u Beogradu.

U Šapcu je u prvom kolu pobedila “plastika” zasluženo. Ipak u narednih šest mečeva, Zvezda je pokazan potencijal pretvorila u realan kvalitet koji ih je vratio u plej od trku, a punu mogućnost iskazao u pobedi nad Vojvodinom. Baš u Beogradu je šampion pretrpeo prvi domaći poraz posle gotovo tri godine. Nekadašnji „plastičar“ Matičić je pouzdan sa sedam metara, no i izuzetni krilo koje je prva pretnja iz kontranapada i među prvim strelcima Lige. Đurović se nameće kao srednji bek, zajedno sa Krsmnčićem u liniji, odnosno Nenadićem koji je nedavno stigao iz inostranstva. Gemaljević je u usponu procenta uspešnih odbrana.

Obilić - Metaloplastika 20:32 (10:16)
USC Voždovac. Gledalaca: 200. Sudije: Jovandić i Sekulić (Pančevo). Sedmerci: Obilić 1(1); MP 2(2). Isključenja: Obilić 12; MP 6 minuta.
OBILIĆ: Radović, Žujović 1, Savić 1, Topalović 2 (1), Cvijetić 3, Gojković, Jestrović 1, Teodorović 2, Dražić (6 odbrana), Jovanović, Milutinović, Radivojević 2, Antić 2, Ivošev, Šaponjić 3, Sladić 3.
M‘PLASTIKA: Pavković (1 odbrana), Dodić 5, Milovanović 1, Ćosić 1, Srdanović 5, Mirković, Milovanović 1, Aidi 7, Antonijević 1, Ivanović 1, Arsić (8 odbrana), Cvijanović 2, Todorović, Brajović 4(2), Milenković 1, Mešter 3.


Počela je Zvezda sa tri poraza, usledio je niz od tri pobede, nadamo se da je i njemu došao kraj. Miodrag Kažić ima vremena da pripremi meč, jer sledi pauza u Ligi, no već u sredu 10. novembra sledi veliki derbi, a samo četiri dana kasnije u Šapcu je Vojvodina.

-Obilić je mnogo kvalitetniji nego što rezultat pokazuje. Verujem da stvari dolaze na svoje mesto, uveren sam u kvalitet svoje ekipe i mislim da plasman u plej of ne dolazi u pitanje, a želimo i više – rekao je Miodrag Kažić, trener Šapčana.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa