25. novembar 2021.25. nov 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

ODRŽANA 11. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ŠAPCA

Hala prvi put u vlasništvu građana

Doneta je velika odluka, a to je da prvi put u istoriji Hala “Zorka” bude u vlasništvu grada Šapca. Halu ćemo platiti kolika je procenjena vrednost, oko 700.000 evra, krajem 2022. i krajem 2023. godine, a sa korišćenjem ćemo početi već u decembru. Opredelićemo novim budžetom sredstva za njenu rekonstrukciju, kako bi njeno korišćenje bilo sigurno i bezbedno. Godinu dana su trajali pregovori sa “AIK” bankom i na obostrano zadovoljstvo doneta je odluka, rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić
Na 11. sednici Skupštine grada Šapca odbornicu su dali saglasnost na izvršenje budžeta grada za prvih devet meseci tekuće godine. Takođe su usvojili predlog odluke o pribavljanju u javnu svojinu grada sportske hale sa pratećim objektima, dok je gradonačelniku dato ovlašćenje da zaključi ugovor o pribavljanju nepokretnosti.

Hala, koja je nekada bila u vlasništvu “Zorke”, a zatim “AIK” banke prvi put će biti u vlasništvu grada.

-Doneta je velika odluka, a to je da prvi put u istoriji Hala “Zorka” bude u vlasništvu grada Šapca. Halu ćemo platiti kolika je procenjena vrednost, oko 700.000 evra, krajem 2022. i krajem 2023. godine, a sa korišćenjem ćemo početi već u decembru. Opredelićemo novim budžetom sredstva za njenu rekonstrukciju, kako bi njeno korišćenje bilo sigurno i bezbedno. Godinu dana su trajali pregovori sa “AIK” bankom i na obostrano zadovoljstvo doneta je odluka, rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Kada je u pitanju izvršenje budžeta, gradonačelnik je istakao da je budžet izuzetno stabilan i da je jedna od karakteristika nove vlasti to da je stabilizovala budžet.

-Na početku smo, iz tekuće budžetske rezerve, od Vlade Republike Srbije, dobili 300 miliona dinara, stabilizovali finansije u gradu i krenuli ka stabilnim vremenima. Budžet je bez dinara kreditnog zaduženja, bez finansijskog učešća građana u finansiranju bilo kojih osnovnih potreba grada. Radimo velike kapitalne stvari. Pored kupovine Hale, to je i izgradnja tri otvorena bazena, ulaganje u JKP “Stari grad” u kupovinunove opreme, izgradili smo oko 60 kilometara asfaltnih puteva, kako na gradskom tako i na seoskom području, u toku je projekat rekonstrukcije šabačke Bolnice, dobili smo 80 miliona dinara za projekat “Pametan grad -grad budućnosti” i 90 miliona dinara od Evropske unije za izgradnju 23 objekta za ranjive grupe stanovništa. Mnogo toga je urađeno za prethodnih godinu dana i siguran sam da ćemo u narednom periodu imati još bolje rezultate, rekao je gradonačelnik Pajić.
Na ovom zasedanju prisustvovao je jedan odbornik opozicije, Dragan Stanković sa liste “Šabac je naš - Nebojša Zelenović”. Stanković je aktivno učestvovao u raspravi i često replicirao odbornicima vladajuće koalicije. Više puta je izneo mišljenje da se u gradu ne radi dovoljno dobro, kao i brojne kritike na račun aktuelne vlasti.

Foto: Glas Podrinja


Iako je prvobitnim dnevnim redom planirano da na sednici bude 15 tačaka, pred početak zasedanja stiglo je i 12 dopuna dnevnog reda. Najviše dopuna se odnosilo na sprovođenje javnih konkursa za izbore direktora javnih preduzeća i ustanova koje je osnovao grad. JKP “Toplana” je dobila v.d. direktora i tu funkciju će u narednom periodu obavljati Rajko Šušić, diplomirani inženjer mašinstva. Dosadašnji direktor, Slobodan Jerotić, je podneo ostavku iz, kako je navedeno “ličnih razloga”.

Usvojeno je i rešenje o imenovanju izborne komisije za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica, kao i o imenovanju drugostepene izborne komisije.

Na dnevnom redu su bile i informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač grad, za prvih devet meseci. Usvojeni su i rebalansi programa poslovanja JP “Infrastruktura” i JKP “Stari grad” i program korišćenja budžetske pomoći za ova dva javna preduzeća.

Odbornici su podržali i predlog odluke o formiranju jedinica civilne zaštite, izmenama i dopunama odluke o pravu na naknadu troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi, izmenu i dopunu plana detaljne regulacije “Sava park” i više predloga koje se tiču promena u školskim odborima šabačkih osnovnih i srednjih škola.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa