25. novembar 2021.25. nov 2021.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Šabačka gimnazija obeležila 184 godine postojanja i rada

U susret jubileju

„Uvek težimo ka boljim rezultatima i uspesima. To nije lako u vremenu kada đaci uče u posebnim uslovima već dve godine. Ipak, najtalentovaniji i najbolji nas inspirišu da hrabro nastavimo na putu znanja. Nadamo se da ćemo jubilej, 185 godina, dočekati u drugačijim okolnostima“, navela je direktorka Šabačke gimnazije Marijana Isaković
Šabačka gimnazija povodom 184 godine postojanja i rada, u okviru priprema za proslavu velikog jubileja koji sledi, organizovala je prigodni program. Kao jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u gradu iznedrila je brojne talentovane mlade ljude. Dan škole, 18. novembar, bio je povod za promociju knjige maturantkinje Emilije Stanojlović.

-Pod svodovima ove škole koja duže vreme neguje kult lepe reči stasali su Laza Lazarević, Janko Veselinović, Stanislav Vinaver, Kosta Abrašević, imamo bogat leksikon pisaca kojima možemo da se podičimo i ova biblioteka svedoči o tome. Jedan deo posvećen je isključivo radovima naših poznatih pisaca, ali i naučnika, koji su proneli slavu Šabačke gimnazije širom sveta - navela je direktorka

Šabačke gimnazije Marijana Isaković i istakla da se Emilija “pojavljuje na književnom nebu sa prvom pesničkom i proznom zbirkom”.

Foto: "Glas Podrinja"


Uvek težimo ka boljim rezultatima i uspesima. To nije lako u vremenu kada đaci uče u posebnim uslovima već dve godine. Ipak, najtalentovaniji i najbolji nas inspirišu da hrabro nastavimo na putu znanja. Nadamo se da ćemo jubilej, 185 godina, dočekati u drugačijim oklnostima


-U svakoj generaciji imamo nekoliko talentovanih učenika koji lepo pišu, upisuju knjiženost i žive lepotu pisane reči, što nam je potvrda da nema opasnosti za biblioteke, knjige, ni za stvaralaštvo, jer će talenat spasti svet. Ulazimo u proslavu velikog jubileja gde ćemo se truditi da afirmišemo rezultate učenika na svim poljima.

U popodnevnim časovima, 18. novembra, održana je Svečana sednica Nastavničkog veća, a potom i prigodni program pod nazivom „Naše pesme , naši snovi“ koji su pripremili članovi dramske sekcije pod rukovodstvom Ivane Isailović , profesorke srpskog jezika i književnosti.

-U teškim vremenima važno je ne klonuti, opstati i ustati. Obeležavanjem dana škole pokušali smo da napravimo iluziju normalnosti, da poverujemo da smo se vratili u regularne tokove života. Teška vremena se lakše savladavaju ako snagu pronađemo u porodici, zajedništvu i stremimo ka istom cilju.
Naša porodica je velika, snažna, jer je čine učenici, profesori, roditelji, bivši gimnazijalci, kao i svi oni koji vole i poštuju Šabačku gimnaziju – poručila je direktorka Marijana Isaković i naglasila da je cilj obrazovne ustanove da ostanu najbolji.

-Uvek težimo ka boljim rezultatima i uspesima. To nije lako u vremenu kada đaci uče u posebnim uslovima već dve godine. Ipak, najtalentovaniji i najbolji nas inspirišu da hrabro nastavimo na putu znanja. Nadamo se da ćemo jubilej, 185 godina, dočekati u drugačijim okolnostima.

U susret velikom jubileju u pripremi je i izložba likovnog stvaralaštva učenika pod nazivom „San o Kini“, a izložbu organizuje magistar Dušan Nešković, profesor likovne kulture.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa