25. novembar 2021.25. nov 2021.
Mladi i nevakcinisani češće oboljevaju
SEDMIČNI IZVEŠTAJ NAČELNIKA MUO

Mladi i nevakcinisani češće oboljevaju

Od četvrtka 18. novembra do ponedeljka 22. novembra sprovedeno je 1135 nadzora, u kojima je učestvovalo 99 inspektora. Inspektori su u dva nadzora utvrdili nepravilnosti koje se odnose na ograničeno radno vreme, za koje nisu izrečene mere
Prema podacima Kriznog štaba,koji se svakodnevno publikuju javnosti na području Republike Srbije blago se smanjuje broj zaraženih i hospitalizovanih lica. Zabrinjava broj preminulih osoba koji je i dalje veliki. Među obolelima nalazi se veliki broj lica mlađe životne dobi koji u najvećem broju nisu vakcinisani. Otuda apel da je vakcinacija, pored poštovanja naloženih mera jedina sigurna zaštita od virusa.U Mačvanskom upravnom okrugu opada broj zaraženih lica, a u prastu je broj vakcinisanih lica.

Od četvrtka 18.novembra do ponedeljka 22.novembra pojačan je intenzitet koordinisanih nadzora republičkih inspekcija i komunalne inspekcije/ milicije.U primeni je i obaveza dostavljanja izveštaja o održanim manifestacijama u lokalnim samoupravama sa preko 500 ljudi .

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u svakodnevnoj komunikaciji sa rukovodiocima republičkih inspekcijskih službi i inspekcijskih službi lokalnih samouprava sa područja Upravnog okruga, a u kontrole su uključeni svi raspoloživi ljudski i materijalni resursi.

Od četvrtka 18. novembra do ponedeljka 22. novembra sprovedeno je 1135 nadzora, u kojima je učestvovalo 99 inspektora. Inspektori su u dva nadzora utvrdili nepravilnosti koje se odnose na ograničeno radno vreme, za koje nisu izrečene mere.

Od 19.marta počeo je sa radom CENTAR ZA KOVID 19 MERE. Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs Svi zainteresovani mogu postaviti pitanja.

Zdravstvena struka i nadležni državni organi apeluju na sve građane da poštuju naložene epidemijske mere i da se vakcinišu, kako bi u što krećem roku došli do kolektivnog imuniteta.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

26. januar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa