Info

25. novembar 2021.25. nov 2021.
Foto: RSS, T. Mandić

Foto: RSS, T. Mandić

TAMARA MANDIĆ, ŽRK MEDICINAR

Proleće će biti naše

Ženska kadetska reprezentacija Srbije dobro je startovala na kvalifikacionom turniru za plasman u A diviziju čiji je domaćin Beograd. Pobeđene su Slovakinje 30:20 i Slovenija 27:22 Medicinar predstavljaju Aleksandra Vasić i Tamara Mandić koje su postigle u dva duela 6, odnosno 7 golova. Pobeda nad Islandom deli Srbiju od mesta u A diviziji.

-Naš cilj je jasan, to je prvo mesto, a kako smo i domaćini, mislim da će sve drugo biti neuspeh. Raspolažemo kvalitetnim sastavom i verujem da nam je mesto u A diviziji. Očekujem da ostvarimo zacrtano, ali se ne zavaravamo da nas ne očekuje težak posao. Posvetili smo pažnju analizi svakog rivala i svaki od protivnika ima kvalitete koji mogu da naprave problem ukoliko im dozvolite, uvek su iznenađenja moguća. Važno je da kvalitet koji posedujemo podupremo borbenošću za svaku loptu i na kraju učinimo Srbiju ponosnom – istakla je za vaš i naš list mlada igračica Medicinara Tamara Mandić pred start turnira u Beogradu.

Medicinar u sredu
Utakmica Medicinara i Mladosti iz Nove Pazove prvobitno zakazana za 20. novembar, odložena je za jedanaest dana i biće odigrana u sredu, prvog decembra od 20 časova u sali Gimnazije. Reč je o meču poslednjeg jesenjeg kola.


Nekoliko dana je prioritet reprezentacija, a potom sledi povratak u klub i priprema poslednjeg prvenstvenog meča u ovoj kalendarskoj godini. Kompletan utisak će zavisiti značajno i od ishoda tog meča, ali mesta za napredak ima na proleće.

-Mislim da možemo biti zadovoljni sveukupnim učinkom, ali ne prezadovoljni i uverena sam da ovaj tim može mnogo bolje. Odigrali smo slabo neke mečeve i to ne sme da nam se ponovi, moramo ispraviti nedostatke, kako bi u poslednjoj utakmici ove polusezone i na proleće bili najbolji što možemo biti i nadam se izboriti plasman u plej of. Lično sam zadovoljna, trudim se na svakom treningu i tu sam da budem u službi tima i rezultata.

Foto: ŽRK Medicinar (FB), ŽRK Medicinar 2021/22.


Tamara brani boje i prvog tima i jedna je od rukometašica koje igraju i za drugu ekipu. Oba sastava imaju visoke ambicije, ali i kvalitet na kome su one izgrađene, smatra Mandić.

-Nemamo imperativ plasmana među četiri najbolja tima, ali to je želja svih devojaka. Kao što sam rekla, ne sumnjam da imamo kvalitet za visoke domete. Uz stručan rad Sandre i njenog asistenta Vlade očekujem bolje rezultate u drugom delu sezone. Obećavam da ću učiniti sve da pomognem u ostvarenju tog cilja. Medicinar dva je pokrenut u cilju razvoja mladih za seniorski tim, te je i pristup radu i treninzima isti kao u prvoj ekipi. Učestvujemo u ligaškom takmičenju i želimo da uvek pobedimo. Za sada igramo dobro i plan je da nastavimo tako i u drugom delu – zaključuje Tamara.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa