9. decembar 2021.9. dec 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

CENTAR ZA STRUČNO USAVRŠAVANjE OBELEŽIO 11. GODIŠNjICU

Otvorenost odlika uspešnih

Naučni klub organizuje radionice i manifestacije za najmlađe, dok se u trening centru realizuju obuke za nezaposlene. Park nauke je za 11 godina zabeležio 13.000 poseta
Centar za stručno usavršavanje prošlog petka je obeležio 11 godina postojanja, u društvu prijatelja i saradnika. Tokom svih ovih godina organizovali su ogroman broj predavanja, obuka, seminara, radionica, a posebno se može podičiti najvećim Parkom nauke u regionu, ali i Trening centrom.

-Sve pohvale domaćinu i organizatoru svih dosadašnjih dešavanja u korist škola u našem gradu. Konkretno, naša škola je veoma aktivan učesnik svih promocija našeg CSU, ali ne samo promocija nego je tu korist i za učenike, roditelje i sve aktere u obrazovnom sistemu našeg grada. Pretpostavljam da svim osnovnim i srednjim školama, pa i Predškolskoj ustanovi CSU donosi značajnu korist u napredovanju u obrazovno-vaspitnom radu, rekao je Dragoslav Pavlović, direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

Naučni klub organizuje radionice i manifestacije za najmlađe, dok se u trening centru realizuju obuke za nezaposlene. Usluge CSU koriste i sportske organizacije i udruženja.

-Malo je gradova koji mogu da se pohvale ovakvim Centrom za stručno usavršavanje, ne samo objektom i uslovima, nego i ljudima koji ovde rade. Samo u prethodnoj godina nekoliko sportskih udruženja i organizacija je koristilo usluge CSU. Imali smo posetu profesora Vladimira Koprivice u organizaciji Šabačkog rukometnog saveza, koji je bio jako posećen. Članovi Okružnog fudbalskog saveza su održavali ovde svoje seminare, kako za sudije, tako i za trenere. Rvački klub je takođe koristio usluge CSU prilikom svog ERASMUS projekta. Kao neko ko se bavi oblašću sporta uputićemo sportske organizacije da svoje seminare, stručna usavršavanja, obavljaju ovde, naveo je Marko Panović, član Gradskog veća zadužen za sport.

Foto: Glas Podrinja


Park nauke je za 11 godina zabeležio 13.000 poseta. Trenutno je u njemu više od 30 instalacija, a broj svake godine raste.

-Najveći uspeh našeg rada u prethodnih 11 godina je, verujem, otvorenost za dolazak dece, prosvetnih radnika, kao i mnogo radionica i manifestacija koje ovde organizujemo. Mladi mogu da se iskažu kroz istraživanje, da napreduju. Prosvetni radnici usavršavaju svoje kompetencije. Posebno moram da izdvojim Trening centar i obrazovanje odraslih, odnosno proširenje delatnosti, tako da sada radimo i obuke za nezaposlena lica prema potrebama tržišta rada, kako bi lakše dobili posao, naveo je direktor CSU Branko Filipović.

Prošle godine je, zbog epidemijske situacije, bilo manje aktivnosti. Ove godine u CSU su organizovane letnje školice, Nedelju istraživača, a maj je bio mesec posvećen matematici.

-Videćemo kakve će biti okolnosti u narednom periodu i ukoliko budu postojali uslovi organizaćemo zimsku školicu sa 20-ak radionica tokom dve nedelje. Gledaćemo da organizujemo kvizove, rolerkostere vezano za takmičenja u muzici. Nadamo se da ćemo sledeće godine ponovo organizovati sve manifestacije, ogledne časove, celodnevnu nastavu, obilaske Parka nauke i moći da dostignemo 2019. godinu kada je više od 2.000 dece iz cele Srbije posetilo Park nauke, rekao je Filipović.
Prigodan program za proslavu 11. rođenana upriličili su učenici Osnovne škole “Majur”.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa