9. decembar 2021.9. dec 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Uručen ugovor o radu mladoj Šapčanki dr Jeleni Tovarović

Motivacija i snaga za budućnost

„Biti radno angažovan kao osoba sa invaliditetom daje snagu, motivaciju da se borimo za svoje snove, ambicije, jer jedino tako možemo da napredujemo u ličnom i društvenom aspektu“, poručila je dr Jelena Tovarović
-Shvatila sam da granice gotovo ne postoje, odnosno ako postoje, volja i želja uvek nađu način da ih savladaju. Razumem koliko može biti teško ukoliko se neko nađe u situaciji sličnoj meni, ali uz dobru organizaciju, uz dan podeljen na segmente ispunjene različitim aktivnostima, sve postaje drugačije i bolje - rekla je mlada Šapčanka dr Jelena Tovarović za „Glas Podrinja“ početkom ove godine, a simbolično, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, ova mlada Šapčanka, dr psihologije, u Gradskoj upravi potpisala je ugovor o radu gde će nastaviti svoj profesionalni put.
“Sudbina joj je život podelila na vreme do 2004. i posle pomenute godine, kada je nepoznati razlog uzrokovao oduzimanje donjih ekstremiteta, ali, neverovatnom snagom ličnosti i uz potporu okruženja učinila je da pomenuti događaj ne spreči da život ne deli kvalitativno različite, već samo dva perioda i okolnosti”, zabeležili smo tada u tekstu pod nazivom „Granice ne postoje“, a sada ponovo ističemo kao pobedu mladog, svestranog bića.

Nakon završenih doktorskih studija psihologije na Filozofskom fakultetu univerziteta u Beogradu, kao i master studija engleskog jezika na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, usledila je duga potraga za profesionalnim angažmanom.

-Poslala sam više od 30 motivacionih pisama, prijava na konkurse, ali pozitivnih odgovora nije bilo. Kada sam jedno od motivacionih pisama uputila na adresu gradonačelnika Šapca, dr Aleksandar Pajić mi je pružio priliku da ostvarim lične ciljeve, doprinesem društvu i zajednici. Veoma sam zahvalna svima, GU, načelnici Ani Marinković. Biti radno angažovan kao osoba sa invaliditetom daje snagu, motivaciju da se borimo za svoje snove, ambicije, jer jedino tako možemo da napredujemo u ličnom i društvenom aspektu - poručila je dr Jelena Tovarović.

Foto: Glas Podrinja, Jelena Tovarović: Granice ne postoje


Gradska uprava grada Šapca dodelila je ugovor o radu Jeleni Tovarović uz poruku da su potpora za sve pojedince i zajednicu u izgradnji društva jednakih.

-Jelena je prevazišla sve barijere koje su bile pred nju postavljene, završila dva fakulteta i kao mlada osoba, puna životne energije i elana nastavila da se bavi naučno istraživačkim radom, te je objavljivala niz naučnih i stručnih radova u zemlji i inostranstvu. Smatram da je Jelena neko ko zaslužuje da poboljša rad Gradske uprave, da budemo dostupniji našim sugrađanima, te će biti angažovana u Odeljenju za društvene delatnosti - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić nakon potpisivanja ugovora i naglasio da će Jelena svojim kompetencijama doprineti kvalitetu rada Gradske uprave i povezivanju sa građanima i civilnim sektorom.

-Želeo bih da naglasim da je Grad uvek tu za podršku udruženjima, predstavnicima i organizacijama osoba sa invaliditetom i smetnjama u razvoju.
M. Ž.

Najnoviji broj

26. januar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa