16. decembar 2021.16. dec 2021.
Šabac nije među najgorima
REZULTATI POJAČANE KOTROLE SAOBRAĆAJA

Šabac nije među najgorima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja je sprovedena od 6. do 12. decembra ove godine, iz saobraćaja je isključila 1.368 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, dok je zbog različitih prekršaja sankcionisano ukupno 10.688 vozača.

U akciji usmerenoj na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, koja je istovremeno sprovedena u 30 evropskih zemalja članica ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), sankcionisano je 1.307 vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, od čega je 256 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama policije, jer su imali više od 1,2 promila alkohola u organizmu.

Takođe, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja je isključen 61 vozač koji je, kako je utvrđeno droga testom, bio pozitivan na različite vrste droge.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola najviše vozača isključeno je iz saobraćaja na teritoriji Beograda 161, dok je zbog istog prekršaja u Subotici iz saobraćaja isključeno 106, a u Novom Sadu 94 vozača.

Najviše vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci isključeno je iz saobraćaja u Sremskoj Mitrovici, ukupno 10, dok je u Beogradu isključeno sedam, a u Novom Pazaru i Čačku po šest vozača.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa