16. decembar 2021.16. dec 2021.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Prijem za predstavnika VSS u Gradskoj kući

Šampioni u Šapcu

Meč olimpijskog šampiona i svetskog prvaka. Derbi prvog kola Svetske lige. Novi početak nove reprezentacije Srbije. Prvi zvanični meč reprezentacije u kolektivnom sportu u Šapcu. VK Šabac primer dobre organizacije. Odličan utisak sa pripremnog meča 2015. godine
Vaterpolo reprezentacija Srbije će 18. januara ugostiti velikog rivala, selekciju Italije na Gradskom bazenu u Šapcu. Duel je zakazan u okviru prvog kola Svetske lige, u grupi, gde su uz pomenute dve reprezentacije i vaterpolisti Slovačke.

Ideja Vaterpolo saveza Srbije je da nastupi reprezentacije u drugim gradovima popularišu ovaj sport među najmlađima i doprinesu da poseta na prvenstvenim mečevima bude bolja. Šabac nema problem sa interesovanjem i podrškom sa tribina, u oba segmenta prednjači u odnosu na druge i nije bilo dileme koji grad treba da bude domaćin velikog derbija.

-Vaterpolo klub “Šabac” je već dugo primer dobre organizacije, napretka i rada, a uz dobar rad imaju i odlične uslove, koji su na ponos klubu, gradu i Srbiji. Poseta u Šapcu je već svima poznata i očekujemo da bude takva i protiv Italije, jer je u pitanju derbi gde potpora sa tribina može biti važna za uspeh. Uveren sam da će Šabac biti dobar domaćin. Igramo protiv svetskih šampiona, počinje novi ciklus, sa podmlađenom reprezentacijom, te je i rezultatski važan duel - istakao je generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan koji je bio deo delegacije VSS u poseti Šapcu.

Prilikom nedavne posete selektora Dejana Savića najavljena je mogućnost da jedan meč Srbija odigra u našem gradu i to će biti realizovano početkom naredne godine, istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić koji je, zajedno sa gradskim većnikom za sport Markom Panovićem i predstavnicima Vaterpolo kluba „Šabac“ u Gradskoj kući nedavno organizovao prijem za goste iz prestonice.

-Velika je čast za naš grad da bude domaćin vrhunskim reprezentacijama kao što su naša i italijanska. Imao sam zadovoljstvo da ugostim predstavnike Vaterpolo saveza Srbije i dogovorimo zajedno sa Vaterpolo klubom Šabac detalje organizacije utakmice. Čast i obaveza za nas kao grad, jer u poslednjih 30 godina u Šapcu nije organizovana nijedna takmičarska utakmica naše reprezentacije u kolektivnom sportu. Mi smo ponosni na rezultate i mlađih kategorija i seniora VK Šabac i verujem da će meč vaterpolista Srbije i Italije biti početak novog puta Srbije ka trofeju u Svetskoj ligi - rekao je gradonačelnik Šapca.

Reprezentacija Srbije drugi put igra u Šapcu, a prvi put zvanični meč. Gradski bazen je bio odličan domaćin 17. juna 2015. na otvaranju rekonstruisanog objekta kada su se susreli Srbija i Rusija, što je bio pripremni meč za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. U ovom duelu su tribine bile ispunjene do poslednjeg mesta, a postavljene su i montažne iza golova, uz dorektan televizijski prenos.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa