16. decembar 2021.16. dec 2021.
UPOZORENjE KOMANDANTA VATROGASNO-SPASILAČKE BRIGADE BEOGRAD

Tokom praznika više požara

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović apelovao je na građane da tokom grejne sezone, kada je povećan broj požara sa najtežim posledicama u prestonici, ne ostavljaju bez nadzora elektro-uređaje, kao i da povedu računa o starijim sugrađanima koji su u tom periodu najugroženiji.

-U toku predstojećih praznika, kao i svake godine, u Republici Srbiji imamo povećan broj požara na građevinskim objektima, pre svega na stambenim, koji su uzrokovani ljudskim faktorom. Nemar, nepažnja, ponekad i namera izazivaju ove požare. Svi elektro-uređaji koje koristimo u domaćinstvu su potencijalni izazivači, kao i otvoreni plamen. Kad tome dodamo i novogodišnje ukrase koji koriste električnu energiju opasnost je još veća, rekao je Majstorović.

Apelovao je na sugrađane da u narednom periodu povedu računa o korišćenju ukrasa na zavesama i jelkama i naglasio da obavezno pre upotrebe provere da li su ispravni.

-Nove ukrase treba da kupuju u prodavnicama koje izdaju atest, a najbitnije je da nikako, nijedan elektro-uređaj, pa tako ni ukrase, ne ostavljaju bez nadzora po napuštanju prostora, objasnio je komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd.
Majstorović je istakao da je, nažalost, u Republici Srbiji, i protekle i ove godine, povećan broj smrtno stradalih osoba u požarima.

-Većinom su to naši stariji sugrađani. Ovog puta apelujemo na mlade da povedu računa o njima na taj način što će otkloniti sve potencijalne opasnosti koje mogu da izazovu požar, kako bi se smanjio broj smrtno stradalih, naglasio je Majstorović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa