3. februar 2022.3. feb 2022.
Niz jakih rivala (foto: VK Šabac- FB)

Niz jakih rivala (foto: VK Šabac- FB)

VATERPOLO: SUPER LIGA

Derbi za derbijem

Novi meč protiv Crvena Zvezde. Dobar otpor nekopmletnog tima Radničkom. Realna borba za očuvanje petog mesta
Trenutna klupska realnost u srpskom vaterpolu je takva da realan cilj Šapčana u nastavku sezone je očuvanje petog mesta i ulazak sa te pozicije u plej of. Novi Beograd i Radnički se svakako kvalitetom izdvajaju, Partizan je uspeo da u prvom delu sezone parira donekle, Zvezda nešto manje, no čini se da je izvesna borba dva prvopomenuta za poziciju jedan, dva beogradska za poziciju tri, odnosno Šapca i Vojvodine za mesto broj pet.

S obzirom na okolnosti promene trenere i problema sa virusom i povredama kod nekoliko igrača, Šapčani su pružili odličan otpor velikom favoritu Radničkom. Tek golovima u poslednjem periodu Kragujevčani su prelomili meč, uz nekoliko ne baš jasnih sudijskih odluka. Svakako Radnički je zasluženo pobedio, dok Šabac očekuje poslednja prilika da se umeša uborbu za četvrto mesto i prednost revaša u plej ofu na domaćem bazenu. Nije realna mogućnost, ali postoji ukoliko „čivijaši“ iznenade Zvezdu u gostima.

Šabac – Radnički (KG) 9:13 (2:3, 2:5, 4:3, 1:2)
Gradski bazen. Gledalaca: 500. Sudije: Kiš (Novi Sad) i Beljin (Kraljevo). Isključenja: Šabac 10, Radnički 11. Peterci: Šabac 1 (1).
ŠABAC: Filipović, Žeželj 2, Marković 2, Repanović, Kopcev, Maraš, Mitrović, Stanić 1, Tubić, Stojanović 3, Tonković, Vukadinović, Ćetković 1.
RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 3, Janković 1, Panić, Krug 1, Ukropina, Pljevančić , Toholj 2,Miličić 1, Lukić 3, Gavrilović, Todorovski, Radulović 1.


Kao i Šabac i Zvezda ima novog trenera. Mirko Vičević je zamenio Aleksandra Filipovića. Tim je iskusan i poznat, odlazaka nije bilo: Subotić, Gardašević, Radović, Basara, Tankosić, Rađen, Mišović, Trtović su igrači poznati iz reprezentativnih utakmica Srbije, odnosno Crne Gore, svakao mnogo iskusniji od tima Nemanje Ličanina. Najvažnije je da se u tim Šapca vrate Vogel i Šulc koji bi značajno povećali broj alternativa i omogućili bolju rapodelu energije. Iako sa svega 12 igrača Šapčane je samo sreća delila od bodova protiv Zvezde u meču Regionalne lige. Nepuna dva minuta pre kraja bilo je neršeno, ali je umor odigrao važnu ulogu.



Realno je da finalsiti iz 2019. godine odigraju još dva meča posle narednog, te da u zbiru imaju šest međusobnih utakmica. Zvezda je slavila u Kupu i prvenstvu, odnosno Regionalnoj ligi. Favorit je i tokom vikenda, a svakako da oni još gaje ambicije da mogu do trećeg mesta, jer bi svi rado izbegli Šabac u četvrtfinalu doigravanja.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa