3. februar 2022.3. feb 2022.
Foto: MUO

Foto: MUO

NEDELjNI IZVEŠTAJ NAČELNIKA MUO

Teška i vanredna situacija

Od četvrtka 27. januara do ponedeljka 31. januara 2022. godine sproveden je 921 nadzor u kojima je učestvovalo 88 inspektora. U kontrolisanim objektima nisu utvrđene nepravilnosti
Usled pogoršane epidemiološke situacije u zemlji, u petak 14. januara 2022. godine održana je sednica Kriznog štaba, na kojoj je trenutna epidemijska situacija ocenjena kao izrazito teška i vanredna. Apelovano je na sve građane da poštuju postojeće mere, koje nisu menjane. Podaci koji se prezentuju javnosti govore o velikom broju zaraženih na dnevnom nivou i zabrinjavajućem broju preminulih građana.Takođe je u porastu broj hospitalizovanih lica.

Radna grupa za suzbijanje širenja virusa Kovid 19 je nakon sastanka od 29. decembra 2021. godine utvrdila preporuke za pojačan inspekcijski nadzor u toku januara meseca 2022. godine. Redovni nadzori se sprovode svakodnevno,a pojačani nadzori tokom produženog vikenda od četvrtka do ponedeljka. Promocija vakcinacije sprovodi se intenzivno,kako bi se što pre došlo do kolektivnog imuniteta.
Od četvrtka 27. januara do ponedeljka 31. januara 2022. godine pojačan je intenzitet koordinisanih nadzora republičkih inspekcija i komunalne inspekcije / milicije, o čemu su gradonačelnici gradova, predsednici opština i rukovodioci inspekcijskih službi obavešteni, kako bi se sačinio plan nadzora.

Redovni nadzori se sprovode po utvrđenoj dinamici, a koordinisani inspekcijski nadzori su usmereni ka velikim objektima sa povećanim brojem korisnika usluga.
Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u svakodnevnoj komunikaciji sa rukovodiocima republičkih inspekcijskih službi i inspekcijskih službi lokalnih samouprava sa područja Upravnog okruga, a u kontrole su uključeni raspoloživi ljudski i materijalni resursi.

Izveštaji o sprovedenim kontrolama svakodnevno se dostavljaju Mačvanskom upravnom okrugu.
Od četvrtka 27. januara do ponedeljka 31. januara 2022. godine sproveden je 921 nadzor u kojima je učestvovalo 88 inspektora. U kontrolisanim objektima nisu utvrđene nepravilnosti.

Od 19. marta 2021. godine počeo je sa radom CENTAR ZA KOVID 19 MERE. Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs Svi zainteresovani mogu postaviti pitanja.

Zdravstvena struka i nadležni državni organi i dalje apeluju na sve građane da poštuju naložene epidemijske mere i da se vakcinišu.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

26. januar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa