3. februar 2022.3. feb 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Novi prostor za zdrastvene preglede Zavoda za javno zdravlje

Bolji i kvalitetniji rad

Otvoren prostor za zdravstvene preglede. U pomoćnim prostorijama koje su prethodno korišćene u toku prethodne godine urađeno više od 20 000 zdravstvenih pregleda.
U okviru Zavoda za javno zdravlje u Šapcu otvoren je prostor za zdravstvene preglede i završena prva faza rekonstrukcije prostora za punu implementaciju PCR dijagnostike u ovoj ustanovi.
Prostorije koje će doprineti boljem i kvalitetnijem radu ove ustanove otvorene su i pre planiranog roka.

-Na samom početku pandemije doneli smo jednu važnu odluku, kako za bezbednost i zdravlje zaposlenih tako i svih naših korisnika. Dislocirali smo veći deo aktivnosti za kontrolu i prevenciju bolesti u pomoćne prostorije naše ustanove – istakao je v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje dr Branko Vujković i dodao da su zahvaljujući donatorima Mačvanskog okruga i budžetu ove ustanove radovi završeni u rekordnom roku.

U pomoćnim prostorijama koje su prethodno korišćene u toku prošle godine urađeno je više od 20 000 zdravstvenih pregleda.

-Ono što je jako važno da ćemo imati i ordinaciju za antirabičnu zaštitu gde će svi pacijenti koji imaju ujed pasa na teritoriji Mačvanskog okruga moći da dobiju modernu zaštitu – dodao je dr Branko Vujković.

Kada je u pitanju obrada PCR uzoraka kompletan deo posla nosiće Centar za mikrobiologiju.
U ime upravnog odbora predsednik upravnog odbora dr Zorica Žegarac izrazila je zadovoljstvo radom menadžmenta Zavoda za javno zdravlje.

-U ovim teškim vremenima, kada je aktuelan virus kovid – 19, uspeli su da se izbore i izgrade infrastrukturu, da obuče kadrove i pripreme se za buduće izazove.
Ž.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa