3. februar 2022.3. feb 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

SVETI SAVA OBELEŽEN U OŠ „LAZA K. LAZAREVIĆ“

Jedan od najlepših školskih dana

Programu su prisustvovali i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Bojan Damnjanović. Gradonačelnik je svim nastavnicima, učenicima i vannastavnom osoblju čestitao školsku slavu Svetog Savu
Školska slava Sveti Sava obležena je i u Osnovnoj školi “Laza K. Lazarević“. Program su pripremili, tradicionalno, učenici četvrtog i osmog razreda, a, kao i prošle godine, održan je u nešto drugačijoj formi. Umesto priredbe gosti su mogli da pogledaju video prezentaciju.

-Nadali smo se da ćemo se, kao ranijih decenija, ove godine svi ujediniti oko slavske sveće, trpeze i vrednosti koje je Sveti Sava ostavio našem narodu. Međutim, s obzirom na epidemiološku situaciju u kojoj se nalazimo već drugu godinu, prinuđeni smo da dečji radovi budu u obliku video prezentacije.

Deca su pripremila dve prezentacije “Nemanjići, dinastija ljubavi“ i jedan zaboravljeni običaj sa naših prostora - prosidba na Svetog Savu. Sveti Sava je verski i nacionalni praznik i to je dan kada treba da se preispitamo kakvi smo, odakle smo, ko smo, kakvi smo prema sebi i kakvi smo prema bližnjima, naveo je nastavnik verske nastave Igor Bošković.

Programu su prisustvovali i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Bojan Damnjanović. Gradonačelnik je svim nastavnicima, učenicima i vannastavnom osoblju čestitao školsku slavu Svetog Savu.

Foto: "Glas Podrinja"


-Veliko je zadovoljstvo prisustvovati školskoj slavi i videti razdragana dečja lica. Siguran sam da je ovo jedan od najlepših dana u školi. Sveti Sava je, pre svega bio duhovni vođa Srpskog naroda, ali i najmlađi sin velikog župana Stefana Nemanje i posle dobijanja autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, prvi srpski arhiepiskop. Mngo toga je u životu radio: bio narodni učitelj, prosvetitelj, ali i oličenje srpske duhovnosti u svakom smislu. Grad Šabac mnogo ulaže u obrazovne ustanove našeg grada. Želja nam je da pokažemo da je u znanju zaista moć i da je budućnost grada, ali i čitave Republike, u našoj deci i zbog toga se trudimo da obezbedimo vrhunske uslove za školovanje kako u gradu, tako i na selu. Nikada veći budžet nije bio za obrazovne institucije, nikada veća ulaganja u infrastrukturna opremanja, opremanja nastavnim sredstvima. Želja nam je da uložimo u decu, jer je to jedina prava investicija za budućnost, rekao je gradonačelnik Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa