3. februar 2022.3. feb 2022.
Bitka za mirno proleće
FUDBAL: FK MAČVA 1929 (BOGATIĆ)

Bitka za mirno proleće

Mačva iz Bogatića bila je jedno od prijatnijih iznenađenja jesenje polusezone Srpske lige „Zapad“ i bodovni saldo koji je ostvaren daje dozu sigurnosti, s obzirom na veliki broj izmena u sastavu ekipe za nastavak prvenstva.

Prva izmena koja se dogodila već na početku pauze je promena na mestu trenera. Mačvu se razišla sa trenerom Žarkom Todorovićem i klupa je, četvrti put u njegovoj karijeri poverena Igoru Đurkoviću, nekadašnjem treneru Prova i Cera iz Petkovice. Đurkoviću je poveren tim na sedmoj poziciji sa 24 osvojena boda, no značajno drugačiji sastav u odnosu na jesen će braniti poziciju u sredini.

-Osam ili devet mahom iskusnijih igrača nije više u Mačvi i opredelili smo se za podmlađivanje tima i stvaranje ekipe za budućnost. Momci rade odlično i nemam zamerke na zalaganje. Koliko napredujemo pokazaće pripremne utakmice. Naš cilj na proleće je pozicija u sredini tabele i mirno proleće. Veliki broj izmena u sastavu i nedostatak iskustva nam onemogućava više ciljeve, ali potrudićemo se da mnoge iznenadimo – istakao je Đurković.

Bogatinci su trenirali u opštinskoj hali u Bogatiću, sada sledi rad na otvorenom uz odlaske na pripremne utakmice. Golom Blagojevića su prethodne subote pobedili omladince Mačve u Šapcu. U predstojeću subotu Mačva će odmeriti snage sa Slobodom iz Donjeg Tovarnika, potom, osam dana kasnije sledi gostovanje u Obrenovcu, dueli sa Slogom Erdevik i Drinom iz Zvornika u Bogatiću i generalna proba protiv Prvog maja iz Rume. Nastavak sezone je petog marta kada Mačva dočekuje Slobodu iz Užica, tim sa prvoligaškim ambicijama.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa