10. mart 2022.10. mar 2022.
Od gotovog veresija i briga
VATERPOLO: REGIONALNA LIGA

Od gotovog veresija i briga

Šabački vaterpolisti su imali gotovo čistu poziciju za siguran opstanak u Premijer regionalnoj ligi, ali su pre svega slabim nastupom protiv direktnog konkurenta doveli sebe u poziciju da opstanak u eliti traže kroz baraž mečeve sa iznenađenjem A1 lige, valjevskim Valisom.

Najslabiju igru ovdašnji vaterpolisti pružili su protiv Solarisa na startu, poraženi su 12:8 u neubedljivom nastupu. Šibenik nije kvalitetniji, ali je tako izgledao i pobeda je kasnije njima obezbedila spas. Primorac su mogli i zaslužili da pobede, ali su ispustili pobedu u završnici prokockavši plus tri i dva peterca, konačno 8:8, dok su Radničkom pružili jak otpor i pretrpeli mininalan poraz, vratili se iz velikog zaostatka, a bilo je prilike i za bod u finišu. Ipak na kraju 11:10 za domaće. Šapčani su sva tri meča igrali oslabljeni usled izostanka reprezentativca Ognjena Stojanovića. Bod je nedostajao za spas, ali nije osvojen i slabiji međusobni duel je doneo brige. Rival 23. i 30. marta je Valis Valjevo. Kazna za propuštene prilike.

Na finalnom turniru u Beogradu će igrati: Novi Beograd i Radnički, odnosno Jug i Jadran Split. Iz Premijer lige je eliminisana Budva. U baražu za popunu još dva preostala mesta dvomeč će odigrati splitski Mornar, pretposlednji tim Premijer lige i pobednik A1 lige, priječko Primorje, kao i Valis i Šabac. Sistem takmičenj naredne sezone biće poznat tek tokom leta, a uslovljen je odlukama saveza i epidemiološkom situacijom.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa