10. mart 2022.10. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

OŠ „Jovan Cvijić“ u Zminjaku obeležila 180 godina

Važan jubilej

„Trudimo se da obrazovanje bude jedan od prioriteta. Grad Šabac uvek će pružati podršku obrazovanju i mladima“, rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić
Osnovna škola „Jovan Cvijić“ u Zminjaku svečanom akademijom obeležila je 180 godina postojanja i rada kao jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u Srbiji osnovana 1841. godine. Ovu osmoletku trenutno pohađa oko 270 đaka u matičnoj školi i izdvojenom odeljenju u Petlovači. Tokom decenija menjali su se prostorni i kadrovski kapaciteti, ali ostala posvećenost i želja za kvalitetnim obrazovanjem đaka, istaknuto je na Dan škole u Zminjaku.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić čestitao je ovoj obrazovnoj ustanovi jubilej poželevši im da i u budućnosti budu još uspešniji u svojoj misiji prenošenja znanja na mlade naraštaje.

-Svim učenicima, zaposlenima u školi želim da još dugo godina slave važne datume. Grad Šabac izdvaja značajna sredstva za obrazovanje i za ovu kalendarsku godinu iz budžeta za obrazovanje izdvojeno je milijardu i stopedeset i pet miliona dinara. Trudimo se da obrazovanje bude jedan od prioriteta. Uveren sam da OŠ „Jovan Cvijić“ je mesto gde treba ulagati, te smo se od dolaska na vlast trudili da sve seoske škole dobiju značajnu finansijsku pomoć. Grad Šabac uvek će pružati podršku obrazovanju i mladima - rekao je gradonačelnik Pajić.

U proteklom periodu u OŠ „Jovan Cvijić“ poboljšan je kvalitet rada i obrazovanja. Kako ističe direktor Vladimir Simović škola je dobila novu kotlarnicu za grejanje, zamenjena je stolarija na zgradi i krov, a učionice su dodatno opremljene računarima.

-Tradicija duža od veka je ono što baštinimo, kao i kultura obrazovanja mladih. Škola postiže značajne rezultate na takmičenjima i to je ono što nas karakteriše, takmičarski duh. Uz motivisan kolektiv, đake i snažnu podršku Gradske uprave uspevamo da podignemo nivo naših postignuća i nivo obrazovanja kao što je u gradu. Zahvaljujemo se Gradskoj upravi i gradonačelniku na svemu - istakao je Simović.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa