Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОШ „Јован Цвијић“ у Змињаку обележила 180 година

Важан јубилеј

„Трудимо се да образовање буде један од приоритета. Град Шабац увек ће пружати подршку образовању и младима“, рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић
Основна школа „Јован Цвијић“ у Змињаку свечаном академијом обележила је 180 година постојања и рада као једна од најстаријих образовних установа у Србији основана 1841. године. Ову осмолетку тренутно похађа око 270 ђака у матичној школи и издвојеном одељењу у Петловачи. Током деценија мењали су се просторни и кадровски капацитети, али остала посвећеност и жеља за квалитетним образовањем ђака, истакнуто је на Дан школе у Змињаку.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић честитао је овој образовној установи јубилеј пожелевши им да и у будућности буду још успешнији у својој мисији преношења знања на младе нараштаје.

-Свим ученицима, запосленима у школи желим да још дуго година славе важне датуме. Град Шабац издваја значајна средства за образовање и за ову календарску годину из буџета за образовање издвојено је милијарду и стопедесет и пет милиона динара. Трудимо се да образовање буде један од приоритета. Уверен сам да ОШ „Јован Цвијић“ је место где треба улагати, те смо се од доласка на власт трудили да све сеоске школе добију значајну финансијску помоћ. Град Шабац увек ће пружати подршку образовању и младима - рекао је градоначелник Пајић.

У протеклом периоду у ОШ „Јован Цвијић“ побољшан је квалитет рада и образовања. Како истиче директор Владимир Симовић школа је добила нову котларницу за грејање, замењена је столарија на згради и кров, а учионице су додатно опремљене рачунарима.

-Традиција дужа од века је оно што баштинимо, као и култура образовања младих. Школа постиже значајне резултате на такмичењима и то је оно што нас карактерише, такмичарски дух. Уз мотивисан колектив, ђаке и снажну подршку Градске управе успевамо да подигнемо ниво наших постигнућа и ниво образовања као што је у граду. Захваљујемо се Градској управи и градоначелнику на свему - истакао је Симовић.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa