Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Још 15 пројеката које подржава Влада Швајцарске
САОПШТЕЊЕ

Још 15 пројеката које подржава Влада Швајцарске

Подржани пројекти спроводиће се у Смедереву, Лесковцу, Новом Саду, Београду, Бору, Панчеву, Ужицу, Крагујевцу, Књажевцу, Параћину, Пирот и Лесковцу
Свечаношћу одржаном у петак, 4. марта, у београдском Музеју науке и технике обележен је почетак спровођења нових 15 пројеката које финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ) кроз пројекат „Заједно за активно грађанско друштво – АЦТ“. Одобрени пројекти представљају најбоље предлоге који су пристигли на други позив за достављање пројеката у оквиру грант шеме „Јавно заговарање на локалном нивоу“ који је био расписан 15. новембра и трајао је месец дана.

Циљ АЦТ пројекта кроз ову грант шему и специфично кроз овај позив јесте подршка заговарачким иницијативама организација грађанског, цивилног друштва за унапређење локалних јавних политика, уз активно укључивање грађана у све фазе процеса заговарања. Циљ АЦТ-а је да се кроз ове грантове грађанско друштво у Србији оснажи за ефикасније и активније учешће у у процесу доношења одлука и креирања политика кроз заговарачке активности, као и да мобилише подршку грађана и заступа њихове интересе у процесу доношења одлука. Подржани пројекти спроводиће се у Смедереву, Лесковцу, Новом Саду, Београду, Бору, Панчеву, Ужицу, Крагујевцу, Књажевцу, Параћину, Пирот и Лесковцу.

Окупљеним добитницима гранта обратили су се Мелина Папагеоргиоу Трипполини, шефица одељења за демократско управљање Швајцарске канцеларије за сарадњу, Јенс Енгели, међународни тим лидер АЦТ-а и регионални директор Хелветаса и Бојана Селаковић, програска директорка Грађанских иницјатива.

Прва фаза АЦТ-а траје 4 године, од октобра 2019. године када је пројекат покренут, до окобра 2023. године. Пројекат АЦТ спроводи конзорцијум који чини швајцарска организација Хелветас Сwисс Интерцоопертаион и удружење Грађанске иницијативе из Београда.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa