Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

„Индиго кристал“ снимљен у Шапцу

Драма о одрастању и младим генерацијама

Филм финансира РТС, у оквиру пројекта подршке дипломских филмова студената Факултета драмских уметности. Режисер филма млади шапчанин Лука Михаиловић
Након скоро месец дана завршено је снимање филма у Шапцу под називом “Индиго кристал”. Филм финансира РТС, у оквиру пројекта подршке дипломских филмова студената Факултета драмских уметности, а биоскопска премијера планирана је за крај ове или почетак наредне године.
Филмску екипу обишао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и том приликом истакао да је Шабац центар филмских дешавања у протеклих 20 дана.

-Обишао сам ову сјајну младу екипу, пре свега Шапчана што ми је изузетно драго. Град ће увек подржавати уметнике, младе људе који имају визију и који имају шта да кажу у културном делу наше свакодневнице.

Режисер филма, млади шапчанин Лука Михаиловић каже да је лични доживљај града био пресудан у одабиру локације за снимање.

-Када сам се после дужег периода вратио, град се потпуно променио и добио нову димензију што је мени било јако инспиративно да напишем причу о нечему што сам гледао и доживљавао цео живот.

“Индиго” и “Кристал”, генерације ратног и послератног доба, као и социјална драма прича су која прати филм, док главне улоге тумаче Миодраг Радоњић, Нина Јанковић, Денис Мурић и Милош Петровић Тројпец.
У улози главног глумца, али и продуцента налази се познати глумац Миодраг Радоњић који истиче да је Шабац инспиративан град.

-Ово је један од ретких филмова који је целокупно снимљен у једном граду, а да то није Београд. Публика ће имати прилику да види нове слике и локације.
Ж.П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa