Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

МИНИСТАРКА ИРЕНА ВУЈОВИЋ ПОСЕТИЛА САНИРАНУ ДЕПОНИЈУ У СОВЉАКУ

Уместо смећа зелена површина

Овај изузетно значајан пројекат за општину Богатић и све њене грађане, посебно са еколошког аспекта посматрано је министарство финансирало са 29 милиона динара, а наша општина је учествовала са још 6 милиона. Хвала Влади Републике Србије
Дивља депонија у Совљаку у потпуности је санирана средствима Министарства заштите животне средине и Општине Богатић. Локацију је у четвртак посетила министарска заштите животне средине Ирена Вујовић и уверила се у успешност акције.

-Имамо чисту површину са засађеном травом на месту где је годинама и деценијама уназад било сметлиште и дивља депонија. Када смо разговарали са руководством Општине ово је био један од приоритетних проблема. Куће, али и производња здраве хране су у близини, што је за неповеровати. Ова депонија је санирана и рекултивисана по светским стандардима и то је урађено пре рока. Сада је на председнику Општине, његовом тиму и грађанима да сачувају ову локацију, рекла је министарка Вујовић.
Председник Општине Богатић Милан Дамњановић истакао је да је ово одличан пример сарадње државе и малих локалних самоуправа.

На сатанку са министром Томиславом Момировићем, у Петници, речено је да смо ми међу приоритетним општинама. Имамо 210 километара канализационе мреже, два пречишћивача


-Овај изузетно значајан пројекат за општину Богатић и све њене грађане, посебно са еколошког аспекта посматрано је министарство финансирало са 29 милиона динара, а наша општина је учествовала са још 6 милиона. Хвала Влади Републике Србије, хвала ресорном министарству и министарки на несебичној помоћи у процесу реализације овог пројекта, хвала извођачима на професионалном приступу и квалитетно урађеном послу и посебно хвала нашим драгим суграђанима из Совљака на разумевању и пруженој подршци, рекао је председник Општине Милан Дамњановић.

Овај пројекат неће бити крај сарадње Општине Богатић и Министарства за заштиту животне средине. Најављена је и градња канализационе мреже у оквиру пројекта „Чиста Србија“, а почетак ће зависити од динамике пројектаната.

-На сатанку са министром Томиславом Момировићем, у Петници, речено је да смо ми међу приоритетним општинама. Имамо 210 километара канализационе мреже, два пречишћивача. То је огроман пројекат, што изискује време. Надам се да ћемо у што краћем наредном времену потписати неки предуговор за извођење радова, бар за овај део за који је завршен пројекат, навео је Милан Дамњановић.
Један од еколошких проблема у Богатићу јесте и анимални отпад. Министарство је општини доделило камере како би пратили неодговорне грађане које бацају угинуле животиње на места која нису за то предвиђена.

-Што се тиче трансфер станица за анимални отпад, оне већ постоје у Србији и када општина Богатић буде спремна нека да предлог Министарству пољоприведе и то ће се реализовати. Ми ћемо још појачати видео надзор, рекла је министарка Вујовић.
М.Мијаиловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa