Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Дванаести Сајам пољопривреде у Шапцу 11. и 12. марта у Хали „Зорка“

Повратак традицији у пуном сјају

Дванаести Сајам пољопривреде у Шапцу 11. и 12. марта у Хали „Зорка“. Најављен велики број излагача. Реномирани брендови и компаније које се баве семенарством, заштитом биља, пољопривредном механизацијом, производњом репроматеријала, привредници, банке, осигуравајућа друштва, задруге потврдили су учешће на Сајму. Улаз и паркинг бесплатни за све посетиоце
У организацији Радио телевизије АС и партнера Одељења за пољопривреду Града Шапца под покровитељством Града, 11. и 12. марта у Спортској хали „Зорка“ биће приређен дванести Сајам пољопривреде. Након паузе изазване пандемијом највећа регионална манифестација се у пуном капацитету враћа на добро познату локацију. Шабачки сајам показао се као добро осмишљен, те сваке године окупља све више посетилаца и излагача. У потпуности попуњен изложбени простор у хали, али и на платоу испред дворане указује на велику заинтересованост учесника.

Велики број излагача у Хали „Зорка“
Организатори очекују присуство више од стотину излагача, из земље и иностранства који ће произвoђачима представити најновија достигнућа и методе у свим сегментима пољопривреде. Уверени су да ће посетиоци имати прилику да на једном месту информишу о предстојећој сетви, али и унапреде своја знања и вештине у пољопривреди. На располагању биће им представници компанија који ће својим стручним саветима усмерити произвођаче како да на што бољи начин иду у корак са савременом пољопривредом.

Организатори очекују присуство више од стотину излагача, из земље и иностранства који ће произвoђачима представити најновија достигнућа и методе у свим сегментима пољопривреде


-Верујемо да ће Сајам бити одлично посећен, на основу претходих година очекујемо 10.000 посетилаца. Свакодневно се јављају нови излагачи са жељом да буду на Сајму, те са сигурношћу не можемо да кажемо коначан број штандова. После паузе од две године враћамо стари сјај, а сигуран сам да ће за наредни бити потребне две хале како бисмо испунили све захтеве - истиче у име организатора, власник РТВ АС Маринко Урошевић.

Стручни савети за пољопривреднике
Традиционално, оба сајамска дана на располагању посетиоцима биће и запослени у Одељењу за пољопривреду Града Шапца, а као новину представиће им подстицајне мере локалне самоуправе и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

-У петак и суботу пољопривредници ће моћи да на нашем штанду добију информације о подстицајним мерама града. То је нешто ново и уверен сам де ће одзив бити велики. Они који су упознати са детаљима веома су заинтересовани. Реч је о набавци нове механизације и износу субвенција. Такође, нове мере Министарства пољопривреде су веома добре и могу бити интересантне за све који желе да аплицирају, те је важно да буду упознати са детаљима како би остварили право на њих. Позивам све пољопривреднике да посете Сајам како би били у току са свим дешавањима - рекао је начелник Одељења за пољопривреду Града Шапца Драган Ранђић нагласивши да су током протеклог периода уведене бројне новине у сегменту пољопривреде, иако је пандемија накратко зауставила одржавање манифестације то није утицало на развој и унапређење пољопривреде.

Улаз и паркинг за све заинтересоване посетиоце су бесплатни током два сајамска дана од 8 до 19 часова


-Ово је идеална прилика да се чује жива реч излагача, пољопривредника и свих оних који су важни у сфери аграра. Сматрам да је то од изузетног значаја за све, посебно што Сајам има одличну садржајну и организациону традицију. Наравно, увек постоји простор за побољшање, што нам је и овогодишња намера. Наука у пољопривреди је значајно напредовала током протекле две године, али нису сви пољопривредници упознати са бројним достигнућима и идејама које су реализоване.

Пољопривредна механизација, репроматеријал, заштита биља, семенски материјал, заливни системи, део су асортимана који ће бити на располагању пољопривредницима. Реномиране националне и интернационалне компаније из домена аграра потрврдиле су своје учешће на Сјаму пољопривреде у Шапцу. Осигуравајућа друштва, банке, мали предузетници и задруге, дистрибутери спремни су да представе своју понуду пољопривредницима из Мачве, Поцерине, Посавотамнаве, Подгорине, Азбуковице, Рађевине, Јадра и Срема.

Бесплатан паркинг и улаз
Уз изложбени део, неизоставне штандове планиран је и богат пратећи програм.
Улаз и паркинг за све заинтересоване посетиоце су бесплатни током два сајамска дана од 8 до 19 часова.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa