10. mart 2022.10. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

„Indigo kristal“ snimljen u Šapcu

Drama o odrastanju i mladim generacijama

Film finansira RTS, u okviru projekta podrške diplomskih filmova studenata Fakulteta dramskih umetnosti. Režiser filma mladi šapčanin Luka Mihailović
Nakon skoro mesec dana završeno je snimanje filma u Šapcu pod nazivom “Indigo kristal”. Film finansira RTS, u okviru projekta podrške diplomskih filmova studenata Fakulteta dramskih umetnosti, a bioskopska premijera planirana je za kraj ove ili početak naredne godine.
Filmsku ekipu obišao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i tom prilikom istakao da je Šabac centar filmskih dešavanja u proteklih 20 dana.

-Obišao sam ovu sjajnu mladu ekipu, pre svega Šapčana što mi je izuzetno drago. Grad će uvek podržavati umetnike, mlade ljude koji imaju viziju i koji imaju šta da kažu u kulturnom delu naše svakodnevnice.

Režiser filma, mladi šapčanin Luka Mihailović kaže da je lični doživljaj grada bio presudan u odabiru lokacije za snimanje.

-Kada sam se posle dužeg perioda vratio, grad se potpuno promenio i dobio novu dimenziju što je meni bilo jako inspirativno da napišem priču o nečemu što sam gledao i doživljavao ceo život.

“Indigo” i “Kristal”, generacije ratnog i posleratnog doba, kao i socijalna drama priča su koja prati film, dok glavne uloge tumače Miodrag Radonjić, Nina Janković, Denis Murić i Miloš Petrović Trojpec.
U ulozi glavnog glumca, ali i producenta nalazi se poznati glumac Miodrag Radonjić koji ističe da je Šabac inspirativan grad.

-Ovo je jedan od retkih filmova koji je celokupno snimljen u jednom gradu, a da to nije Beograd. Publika će imati priliku da vidi nove slike i lokacije.
Ž.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa