10. mart 2022.10. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

MINISTARKA IRENA VUJOVIĆ POSETILA SANIRANU DEPONIJU U SOVLjAKU

Umesto smeća zelena površina

Ovaj izuzetno značajan projekat za opštinu Bogatić i sve njene građane, posebno sa ekološkog aspekta posmatrano je ministarstvo finansiralo sa 29 miliona dinara, a naša opština je učestvovala sa još 6 miliona. Hvala Vladi Republike Srbije
Divlja deponija u Sovljaku u potpunosti je sanirana sredstvima Ministarstva zaštite životne sredine i Opštine Bogatić. Lokaciju je u četvrtak posetila ministarska zaštite životne sredine Irena Vujović i uverila se u uspešnost akcije.

-Imamo čistu površinu sa zasađenom travom na mestu gde je godinama i decenijama unazad bilo smetlište i divlja deponija. Kada smo razgovarali sa rukovodstvom Opštine ovo je bio jedan od prioritetnih problema. Kuće, ali i proizvodnja zdrave hrane su u blizini, što je za nepoverovati. Ova deponija je sanirana i rekultivisana po svetskim standardima i to je urađeno pre roka. Sada je na predsedniku Opštine, njegovom timu i građanima da sačuvaju ovu lokaciju, rekla je ministarka Vujović.
Predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović istakao je da je ovo odličan primer saradnje države i malih lokalnih samouprava.

Na satanku sa ministrom Tomislavom Momirovićem, u Petnici, rečeno je da smo mi među prioritetnim opštinama. Imamo 210 kilometara kanalizacione mreže, dva prečišćivača


-Ovaj izuzetno značajan projekat za opštinu Bogatić i sve njene građane, posebno sa ekološkog aspekta posmatrano je ministarstvo finansiralo sa 29 miliona dinara, a naša opština je učestvovala sa još 6 miliona. Hvala Vladi Republike Srbije, hvala resornom ministarstvu i ministarki na nesebičnoj pomoći u procesu realizacije ovog projekta, hvala izvođačima na profesionalnom pristupu i kvalitetno urađenom poslu i posebno hvala našim dragim sugrađanima iz Sovljaka na razumevanju i pruženoj podršci, rekao je predsednik Opštine Milan Damnjanović.

Ovaj projekat neće biti kraj saradnje Opštine Bogatić i Ministarstva za zaštitu životne sredine. Najavljena je i gradnja kanalizacione mreže u okviru projekta „Čista Srbija“, a početak će zavisiti od dinamike projektanata.

-Na satanku sa ministrom Tomislavom Momirovićem, u Petnici, rečeno je da smo mi među prioritetnim opštinama. Imamo 210 kilometara kanalizacione mreže, dva prečišćivača. To je ogroman projekat, što iziskuje vreme. Nadam se da ćemo u što kraćem narednom vremenu potpisati neki predugovor za izvođenje radova, bar za ovaj deo za koji je završen projekat, naveo je Milan Damnjanović.
Jedan od ekoloških problema u Bogatiću jeste i animalni otpad. Ministarstvo je opštini dodelilo kamere kako bi pratili neodgovorne građane koje bacaju uginule životinje na mesta koja nisu za to predviđena.

-Što se tiče transfer stanica za animalni otpad, one već postoje u Srbiji i kada opština Bogatić bude spremna neka da predlog Ministarstvu poljoprivede i to će se realizovati. Mi ćemo još pojačati video nadzor, rekla je ministarka Vujović.
M.Mijailović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa