10. mart 2022.10. mar 2022.
Još 15 projekata koje podržava Vlada Švajcarske
SAOPŠTENjE

Još 15 projekata koje podržava Vlada Švajcarske

Podržani projekti sprovodiće se u Smederevu, Leskovcu, Novom Sadu, Beogradu, Boru, Pančevu, Užicu, Kragujevcu, Knjaževcu, Paraćinu, Pirot i Leskovcu
Svečanošću održanom u petak, 4. marta, u beogradskom Muzeju nauke i tehnike obeležen je početak sprovođenja novih 15 projekata koje finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) kroz projekat „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“. Odobreni projekti predstavljaju najbolje predloge koji su pristigli na drugi poziv za dostavljanje projekata u okviru grant šeme „Javno zagovaranje na lokalnom nivou“ koji je bio raspisan 15. novembra i trajao je mesec dana.

Cilj ACT projekta kroz ovu grant šemu i specifično kroz ovaj poziv jeste podrška zagovaračkim inicijativama organizacija građanskog, civilnog društva za unapređenje lokalnih javnih politika, uz aktivno uključivanje građana u sve faze procesa zagovaranja. Cilj ACT-a je da se kroz ove grantove građansko društvo u Srbiji osnaži za efikasnije i aktivnije učešće u u procesu donošenja odluka i kreiranja politika kroz zagovaračke aktivnosti, kao i da mobiliše podršku građana i zastupa njihove interese u procesu donošenja odluka. Podržani projekti sprovodiće se u Smederevu, Leskovcu, Novom Sadu, Beogradu, Boru, Pančevu, Užicu, Kragujevcu, Knjaževcu, Paraćinu, Pirot i Leskovcu.

Okupljenim dobitnicima granta obratili su se Melina Papageorgiou Trippolini, šefica odeljenja za demokratsko upravljanje Švajcarske kancelarije za saradnju, Jens Engeli, međunarodni tim lider ACT-a i regionalni direktor Helvetasa i Bojana Selaković, prograska direktorka Građanskih inicjativa.

Prva faza ACT-a traje 4 godine, od oktobra 2019. godine kada je projekat pokrenut, do okobra 2023. godine. Projekat ACT sprovodi konzorcijum koji čini švajcarska organizacija Helvetas Swiss Intercoopertaion i udruženje Građanske inicijative iz Beograda.

Najnoviji broj

20. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa