10. mart 2022.10. mar 2022.
Problemi traju – FK Mačva (foto: Z. D.)

Problemi traju – FK Mačva (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Loša serija ne prestaje

Tri meča u 2022. i tri poraza. Problem sa realizacijom, problem sa propustima u odbrani. Van plej of zone
Više ni najveći optimisti ne razmišljaju o borbi za baraž koji može voditi do Super lige. Plej of je delovao do nedavno kao izvestan, a sada je i on upitan, cilj za koji se treba izboriti, jer je tim van njega. O meču u Mitrovici se ne može mnogo reći osim da je ličio na mnoge prethodne. Posle izjednačenog prvog, „crveno-crni“ su nadigrani u drugom poluvremenu i pognute glave su napustili stadion.

Odličan start Šapčana u sezoni sada deluje tako daleko, a zapravo ta zaliha bodova Mačvu čini još uvek sigurnom od borbe za opstanak. Od 16. oktobra kada je slavbila u Zaječaru 1:0 Mačva je u 11 narednih mečeva ostvarila samo jednu pobedu, uz tri remija i sedam poraza. Postigla je svega pet golova, a primila 16. Od moguća 33 boda osvojila je svega šest i sa deobe druge pozicije pala na devetu. Još teže je po pitanju učinka na domaćem terenu. U prvih sedam duela u Pocerskoj ostvareno je šest pobeda i jedan poraz, a potom u narednih pet jedan remi i četiri poraza. Poslednja pobeda zabeležena je još 20. oktobra.

Radnički (SM) – Mačva 2:0 (0:0)
Sremska Mitrovica. Gledalaca: 400. Gl. sudija: S. Filipović (Jagodina); pomoćnici: Pešović (Kraljevo) i Jovčić (Beograd). STRELCI: Protić u 68. i Gajić u 84. minutu. ŽUTI KARTONI: Spasojević, Matković (Radnički); Pešić, Nikolić, Stevanović (Mačva).
RADNIČKI (SM): Šegavac, Ilić, Spasojević, Abubakar, Protić, Škorić, Matković, Petrović (Gajić), Čarapić, Križan (Nović), Sidiki Sylla (Pejović).
MAČVA: Stepanović, Nikolić (Ristović), Pešić, Jevtić, Mijailović, Belić, Pejčić (Čvorić), Marjanović, Marković (Tojčić), Kukuličić, Arambašić (Stevanović).


Naredni rival je Grafičar, još mlađi tim od Šapčana i ekipa koja je posle dve dobre sezone napravila izuzetno mlad tim od praktično omladinaca Zvezde. Četiri meča su bez poraza, a Žarkovo, koje je pobedilo pre osam dana u Šapcu, oni su „razbili“ 3:0 i to na gostujućem terenu. Jesenji sastav je ojačan sa iskusnim Ponjevićem i Tišmom i sigurno su kvalitetniji nego lani.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa