10. mart 2022.10. mar 2022.
TEKVONDO: SOFIJA 2022.

Medalje u G2 klasi

Šabački tekvondo je ostvario odlične rezultate u prestonici Bugarske na turniru G2 klase, u najjačoj konkurenciji od poečtka godine, koja je obuhvatila 1.200 takmičara iz 20 država. Iz tri ovdašnja kluba nastupilo je ukupno deset takmaca, a kolekcija tekvondo odličja uvećana je za čak sedam sjajnih znamenja.

Đorđe Paroški, takmičar Tekvondo kluba „Šabac“ osvojio je zlatnu medalju kroz četiri trijumfa, a na najvišem mestu na postolju našla se i Jana Lukić, članica TK „Letnjikovac“ koja je niz uspeha nastavila u našem istočnom susedstvu. Kao prvi nosilac je propustila prvo kolo, a potom je dominantno pobedila dve rivalke i zaslužila zlato.

Šampion: Đ. Paroški (foto: TAS)


Tri srebra su vlasništvo članova Šapca. Žarko Krajišnik i Uroš Belanović su ostvarili po tri trijumfa, a Mihailo Tadić dva, da bi na koncu poklekli u finalnim borbama. Kući su doneli srebra.
Bronze su zaslužili predstavnici kluba „Viner čivi“. Juniori Miloš Marković i Nemanja Ilić su pobedili u dve borbe da bi zastali u polufinalu što im je donelo bronze.

Šampionka: J. Lukić (foto: TAS)


Lazar Dragojević (VČ) borio se među seniorima, pobedio trećeg borca Evrope, poražen je od Izraelca, ali iako nije obezbedio medalju, osigurao je plasman na Evropsko seniorsko prvenstvo. Ana Tijanić (VČ), Stefan Ivanović (Šabac) i Teodora Rosić (Šabac) nastupali su u Bugraskoj, ali nisu uspeli da se plasiraju u borbe za medalje.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa