31. mart 2022.31. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Nova dečja igrališta i fitnes tereni

Stvaranje adekvatnih uslova za bezbrižno odrastanje

Projekat finansirali grad Šabac i Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Igrališta rađena po standardima. Do sada urađeno sedam dečjih igrališta i tri fitnes terena
U okviru akcije izgradnje dečjih igrališta i fitnes terena, koju su finansirali grad Šabac i Ministarstvo za zaštitu životne sredine, urađeno je sedam dečjih igrališta i tri fitnes terena na otvorenom.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je završne radove na izgradnji dečjeg igrališta na Starom Gradu.

-Brinemo o deci ovog grada. U poslednjih godinu dana uradili smo sedam igrališta i tri fitnes terena na otvorenom. Pokušavamo da ona budu u svim delovima grada. Igrališta su velika, lepa, a pre svega bezbedna - poručio je dr Aleksandar Pajić i dodao:

- U narednom periodu grad Šabac će se posvetiti izgradnji većeg broja igrališta kako bi naša deca imala adekvatne uslove za kvalitetno odrastanje.

Foto: "Glas Podrinja"


Osim ovog, urađena su dečja igrališta u MZ Šipurske Livade, Velikom parku, MZ Bair, MZ Kasarske Livade, MZ Jevremova kao i prepravka dečjeg igrališta u Kormanu. Fitnes tereni urađeni su u Malom parku u Masarikovoj ulici, u Benskim barama i na Čaviću.

Za finansiranje ovog projekta Grad je iz svog budžeta izdvojio 20 miliona dinara, a JP “Infrastruktura” Šabac vršilo je nadzor nad izgradnjom dečjih igrališta i fitnes terena.

-Igrališta su urađena po domaćem standardu koji je u skladu sa evropskim, jer nam je važno da deca budu bezbedna. Takođe su postavljene i gumene podloge - dodao je direktor JP Infrastrukture Šabac Saša Maksimović.
Ž.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa