31. mart 2022.31. mar 2022.
Povratak jedine prave levice u Šabac
FORMIRANO PRIVREMENO RUKOVODSTVO GRADSKOG ODBORA SOCIJALISTIČKE PARTIJE SRBIJE

Povratak jedine prave levice u Šabac

“Članovi i simpatizeri su prepoznali iskrene namere da se stranci u Šapcu vrati nekadašnji ugled i počelo je okupljanje i oko stranke i u stranci. Mi smo jedina prava levica u Srbiji i jedini istinski borci za socijalnu pravdu. Šabac je grad radničke klase i bio je uporište socijalista. Zbog toga smo poslednjih 20 godina bili urušavani i iznutra i spolja” navodi dr vet. med. Nikola Milutinović predsednik privremenog rukovodstva Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije
Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Šapcu dobio je novo privremeno rukovodstvo. Posle dužeg vremena u vrhu GO stranke su Šapčani. Poverenje centrale iz Beograda da se nađe na čelu privremenog rukovodstva dobio je dr vet. med. Nikola Milutinović. Pred njim je težak zadatak da ponovo podigne odbor koji je u prethodnim godinama spao na jako niske grane. Odmah po preuzimanju funkcije upustio se u borbu sa nagomilanim problemima i prvi rezultati se već mogu videti. Kako su mesni odbori i svi organi partije raspušteni, nakon izbora sledi ponovno formiranje.

-Rukovodstvo je formirano od starijih socijalista, već dokazanih članova, ali i od mlađih generacija. Članovi i simpatizeri su prepoznali iskrene namere da se stranci u Šapcu vrati nekadašnji ugled i počelo je okupljanje i oko stranke i u stranci. Prostorije su i dalje u Laze Lazarević br. 5, sada u prizemlju. Prijatno sam iznenađen odzivom ljudi, od kojih su neki godinama i apstinirali od politike, da se ponovo uključe i rade u interesu SPS-a. Posebno mi je zadovoljstvo što su nam prišli i mladi ljudi, navodi dr Milutinović.

Nikola Milutinović poziva sve stare članove, koji su razočarani i nezadovoljni situacijom u kojoj je SPS bio prethodnih godina, da se vrate matici i pomognu stranci. Poziva ih i da glasaju za SPS na republičkim izborima kako bi ostvarili bolji rezultat nego prethodnog puta, ali i da na predsedničkim izborima daju podršku Aleksandru Vučiću.

Ko je dr vet. med. Nikola Milutinović
Doktor veterinarske medicine Nikola Milutinović direktor je Veterinarskog specijalističkog instituta u Šapcu. Član je Socijalističke partije Srbije od 1992. godine i bio je predsednik omladine ove stranke za Mačvanski okrug. Ostao je veran socijalistima i onda kada to nije bilo ni popularno ni poželjno a stranku nije napustio ni kada je trpela najveće turbulencije i izazove.
Vodi ustanovu koja je dala nemerljiv doprinos u borbi protiv kovida. Kada je iskoristio priliku da u VSI napravi molekularnu laboratoriju i obuči ljude za rad u njoj nije ni slutio da će se, baš zahvaljujući tome, naći na braniku odbrane protiv nevidljivog neprijatelja. Na samom početku pandemije shvatio je da se ovoj laboratoriji mogu raditi testovi na kovid 19, dobio odobrenje i potrebne resurse od Vlade Republike Srbije i pristupilo se danonoćnom radu. Testirali su uzorke za čitav Mačvanski i Kolubarski okrug i jedini u Srbiji smo imali testove dan za dan (u Beogradu se, npr. čekalo i do sedam dana) zahvaljujući čemu su odmah izolovani kontakti, a mogućnost prenosa zaraze smanjena na najmanju meru.


-Mi smo jedina prava levica u Srbiji i jedini istinski borci za socijalnu pravdu. Mnogi se sada predstavljaju kao levičari, iako to nikada nisu bili i neće biti, ali pokušavaju da na priči o jednakim pravima za sve uzmi neki glas. Naš program je uvek bio jasan. Školstvo, zdravstvo moraju biti dostupni svima, a pravda mora biti jednaka za sve. Imali smo to nekada, možemo to imati opet, kaže dr vet. med. Milutinović.

Poslednjih godina značajan broj iskrenih socijalista nije glasao za SPS na lokalnom nivou i bio je veliki disbalans između broja glasova na lokalu i na Republici. Tome je donekle doprinela pasivnost Gradskog odbora, ali i uticaji spolja.

-Šabac je grad radničke klase i bio je uporište socijalista. Zbog toga smo poslednjih 20 godina bili urušavani i iznutra i spolja, a do 2000. godine samo spolja. Pozivam sve iskrene levičare da zajedno vratimo SPS u Šapcu na stare staze i da na sledećim loklanim izborima obezbedimo mogućnost da se pitamo o bitnim stvarima za građane, poručuje Nikola Milutinović.

Novo rukovodstvo do sledećih lokalnih izbora ima cilj da oformi sve mesne odbore i organe stranke, ali pre svega da vrati stare članove i podstakne nove, mlade ljude da se uključe u borbu za socijalnu jednakost i pravdu.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa